Katso 4 vegaaniviinitärppiä

Kaikki viinit eivät ole automaattisesti vegaaniruokavalioon sopivia, vaan viinin valmistusprosessissa voidaan käyttää erilaisia eläinperäisiä aineksia. Altian viinikouluttaja Mikael Karttunen vinkkaa vegeviinitärpit ruokasuosituksineen.
Katso kevään ja kesän vegaaniviinitärpit

Kaikki viini on kasviperäistä rypälemehua, mutta viinin valmistusprosessissa rypäleiden keräämisen jälkeen voidaan käyttää eläinperäisiä tuotteita.

Ennen pullotusta useimmat viinit suodatetaan ja kirkastetaan. Juuri tässä kirkastusvaiheessa viini voi muuttua ei-vegaaniseksi, sillä valmistajat voivat käyttää erilaisia eläinperäisiä kirkastussaineita. Vegaaniset viinit suodatetaan ei-eläinperäisillä aineilla, kuten saviperäisellä bentoniitilla.

Tutustu näihin vegaanisiin viineihin

Kuohuviini: Codorníu Ecológica Semi Seco – Espanjalainen aromaattisen hedelmäinen luomucava kevään ja kesän juhliin.

Valkoviini: Chill Out Crisp & Fruity Organic Riesling – CHILL OUT® tuoteperheen raikas luomu-Riesling kevyessä PET-pullossa kevyille kasvisruoille ja piknikille.

Roseviini: Raimat Rosada – Raikkaan kirsikkainen kuiva roseviini Espanjasta runsaammille salaateille ja seurusteluun.

Punaviini: Trapiche Pinot Noir Oak Cask – Hienostuneen keskitäyteläinen argentiinalainen Pinot Noir grillatuille kasviksille ja tofulle tai sellaisenaan nautittavaksi.

Tuotteet -hausta (-> Vegaani) voit hakea erikseen nimenomaan vegaaneille sopivia tuotteita. Saman haun kautta löytyvät myös esimerkiksi luomuviinit.