Kolme Riesling-viiniä eri ruoille & tilanteisiin

Pirteähappoiset Riesling-valkoviinit ovat suosittuja ruoka- ja seurusteluviinejä. Puolikuivat Rieslingit toimivat erityisesti sushin ja mausteisemman ruoan kanssa. Katso kolme Riesling-tärppiä!
Katso kolme Riesling-viiniä eri tilanteisiin

Riesling-rypäleen monipuolisuuden ansiosta viinejä on helppo yhdistellä erilaisten ruokien kanssa. Kuivat Rieslingit toimivat erinomaisesti kala- ja äyriäisruokien kanssa, erityisesti kuhan, siian tai ahvenen seurassa.

Puolikuivat tai puolimakeat Rieslingit rauhoittavat puolestaan tulisen ruoan poltetta ja siksi niitä kannattaa tarjota esimerkiksi mausteisen aasialaisen ruoan kanssa.

Kolme Riesling-vinkkiä

1. Kuiva Chill Out Crisp & Fruity Organic Riesling on raikas luomu-Riesling ympäristöystävällisessä PET-muovipullossa. Siinä on 40% pienempi hiilijalanjälki lasipulloon verrattuna ja se on myös kevyempi kuljettaa ja viilenee nopeammin. Kukkean hedelmäinen viini sopii kevyille kala- ja kasvisruoille. Viini on vegaani eli sen kirkastuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia. Löydät Chill Out Rieslingin Alkon myymälöistä Saksan hyllystä.

2. Kuivahko Nederburg The Winemasters Riesling on ryhdikkään tyylikäs ja maultaan mausteisen hedelmäinen. Sen hapokkuus sopii hyvin sushin ja kala- ja äyriäisruokien seuraan. Löydät Nederburgin Alkon myymälöistä Etelä-Afrikan hyllystä.

3. Puolikuiva Kungfu Girl Riesling on Suomen suosituimpia Riesling-viinejä. Raikkaan hedelmäisen ja aromikkaan sitrusmaisen Kungfu Girlin etikettikin vihjaa sen sopivan erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan. Viinintekijän inspiraationa sekä viinin tyyliin että etikettiin on ollut Quentin Tarantinon Kill Bill -leffa! Löydät Kungfu Girlin Alkon myymälöistä Yhdysvaltojen hyllystä.

Artikkeliin liittyen