Muistilista grillaamiseen – 5 vinkkiä

Pidä nämä asiat mielessä, kun aloitat grillaamisen. Katso myös viinivinkit erilaisille grillilihoille ja lisukkeille.
Muistilista grillaamiseen – 5 vinkkiä

1. Suosi kotimaista, mahdollisimman lähellä tuotettua lihaa ja valitse rohkeasti erilaisia lihoja grillattavaksi. Myös edullisemmat ruhonosat sopivat rasvaisuutensa ansiosta grilliin erinomaisesti.

2. Muista lihan raakakypsytys ja varaa grillaukseen riittävästi aikaa. Hyvin mureutettu ja hyvällä hiilloksella grillattu liha on maukkainta.  

3. Sivele marinadi pintaan vasta grillauksen loppuvaiheessa, jottei se grillin kuumuudessa pala kiinni lihaan.

4. Lisukkeet kruunaavat kokonaisuuden. Valitse siis kesän kotimaisista kasviksista monipuolinen kattaus esimerkiksi tuoreita salaatteja, uusia perunoita ja grillattavia vihanneksia lisukkeiksi.   

5. Valitse viini lisukkeet edellä.
 

Kokeile esimerkiksi

Härän ribsit bbq-kastikkeella ja coleslaw salaatti varhaiskaalista

Argentiinalainen Finca Las Moras Barrel Select

Entrecote ja grillatut kasvikset

Argentiinalainen Finca Las Moras Black Label Malbec

Viini&ruokavinkit antoi Altian viiniasiantuntija Sami Salmi

Tournedos-pihvi serrano-kinkulla

Klassinen pihvien kuningas saa serrano-kinkusta herkullisen kääreen ympärilleen. Roseeksi jätetty pihvi vaatii viiniltä täyteläisyyttä ja tanniinisuutta.