TOP 3 bliniviinit

Tuhdin blinin kaveriksi sopii hapokas valkoviini, sillä rasvainen ruoka kaipaa kylkeensä raikkautta. Katso suositukset niin Rieslingin, Chablis'n kuin kuohuviinin ystävälle!
TOP 3 bliniviinit - katso vaihtoehdot eri hintaluokissa

Perinteinen blinisesonki sijoittuu alkuvuoteen. Mädin lisäksi graavilohi, metsäsienisalaatti ja raputahna ovat suosittuja lisukkeita. Pieneksi hakattu punasipuli, suolakurkut ja smetana kruunaavat tuhdin herkun.

Rasvaa tihkuva blini vaatii seurakseen raikkaan hapokkaan valko- tai kuohuviinin. Suosituimpia blinien kavereita ovat ranskalaiset mineraalisen hapokkaat Chablis-valkoviinit, klassinen samppanja tai cava elegantteine kuplineen tai aromaattisen hapokas Riesling-valkoviini.

Nappaa viinitärpit blineille

Nederburg the Winemasters Riesling

Tyylikäs ja erittäin hyvän hinta-laatusuhteen Riesling yhdeltä Etelä-Afrikan huippuviinitalolta. Sen kuiva maku on aromaattisen hedelmäinen ja pirteähappoinen.

Anna de Codorniu Brut Organic

Tyylikkäät kuivat kuohuviinit toimivat blinien kanssa raikkaiden kupliensa ja hapokkuutensa ansiosta. Erittäin kuiva espanjalainen luomucava on elegantti ja pirteähappoinen ja tasapainottaa hienosti blinien rasvaisuutta.

Laroche Petit Chablis

Vivahteikkaan ryhdikkään viinin sopivan hapokkaassa maussa aistii limettiä, yrttisyyttä sekä mineraalisuutta. Suomen Sommelieryhdistyksen puheenjohtaja ja ravintola Murun ravintoloitsija Samuil Angelov suosittelee viiniä erityisesti jokiravuilla kruunatuille blineille.