Piknik - helppo, mutkaton ja herkullinen eväsretki

Piknik-eväissä ruoan ja juoman suhteen tärkeintä on käytännöllisyys. Hanaviinit, kevyet muovipullot ja kaupasta löytyvät valmiseväät toimivat hyvin viltillä nautittuina.
piknikviinit

Jo kevään ensimmäisistä lämpimistä päivistä asti puistot täyttyvät vilteillä istuskelevista kaveriporukoista. Lounaat ja after workit siirretään ulos auringon helliessä kaupunkilaisia. Lomalla ulkona syömiseen panostetaan enemmän ja moni tuo puistoon oman teltan tai grillin. Tärkeintä piknikeissä on kuitenkin rento yhdessäolo ja hyvän ruoan ja juoman nauttiminen ulkona.

Stressitöntä viiniä pikniklaukkuun

Piknikillä viinistä ei kannata stressata. Juomavalinnoissa helposti lähestyttävyys ja käyttömukavuus merkitsevät eniten. Käytännölliset hanapussit ovat loistava valinta ulkoilmaan, sillä kevyt ja särkymätön viinipussi on helppo kuljettaa mukana. Kahta viinipulloa vastaava puolentoista litran viinipussi muovautuu sulavasti kylmälaukkuun ja jäähtyy lasipulloa nopeammin.

Isolle porukalle laatikkoviiniä

Jos kesäilmasta on tarkoitus nauttia isommalla porukalla, mukaan kannattaa varata riittoisia laatikkoviinejä. Laatikkoviini kulkee kätevästi mukana, eikä isojenkaan juhlien jälkeen tarvita pullonpalautusrumbaa.

Hanapakkaukset ovat myös ekologisia ja esimerkiksi suositut CHILL OUT®-pakkaukset on varustettu repäisynauhalla, jonka ansiosta ne pahvi ja muovinen pussi on helppo kierrättää. Kokeile kolmen litran pakkauksessa myytävää raikasta Chill Out Fresh & Fruity Chardonnayta, joka on loistava seurustelujuoma tai kesäisen salaatin kaveri.

Eväät nyyttärimeiningillä

Herkkupiknikin eväät syntyvät sesongissa olevista raaka-aineista. Eväiden suunnittelun ja valmistuksen voi toteuttaa nyyttäriperiaatteella, jolloin jokainen osallistuja kantaa oman bravuurinsa eväskoriin. Esimerkiksi savustettu lohi, falafel-kasvispullat ja pasta- tai perunasalaatti sopivat erinomaisesti pikniksyötäväksi.

Piknikille voi lähteä myös ilman erityisestä suunnittelua, sillä kaupoissa on paljon valmiita tuotteita, jotka voi latoa kassalla suoraan kylmälaukkuun. Patongista tai sämpylöistä, ilmakuivatusta kinkusta, pateista, juustoista tai valmiista oliivi- ja aurinkotomaattitahnoista loihtii jo antipasto-tyyppisen gourmet-tarjoilun. Lähettyvillä olevalta torilta voi napata jälkiruoaksi tuoreita mansikoita ja kirsikoita.

Muista varata helteiselle kesäpäivälle eväiden lisäksi mukaan myös tarpeeksi alkoholitonta juotavaa. Iloisesti pirskahteleva S. Pellegrino toimii hyvänä janojuomana kuumana päivänä.

Vinkit piknikille:
Vinkit piknikille:

- Valitse helppoja ruokia ja pakkaa ne kylmälaukkuun. Hyvin viilennetty viinipussi toimii kätevästi kylmäkallejen apuna. - Suosi viineissä viinipussien lisäksi muovipulloja ja hanaviinejä. Ne ovat ekologisia eikä lasinsirpaleista ole vaaraa. - Viinipussit ja muovipullot viilenevät nopeammin kuin lasipullot. - Pakkaa mukaan tarpeeksi kertakäyttölautasia ja aterimia. Alkosta löydät edullisia kertakäyttöviinilaseja. - Jos haluat juhlavampaa piknik-tunnelmaa, voit ripustaa lähellä olevaan puuhun värikkäitä viirejä tai iltahämärällä tunnelmallisia lyhtyjä.