Se tunne, kun on hetki aikaa hengähtää - Chill Out

Usein kesän rennoimmat ja mieleenpainuvimmat hetket syntyvät melko yksinkertaisista asioista – loistava seura, maukas ruoka & juoma sekä mukava ympäristö. Tutustu Chill Out -viineihin ja vinkkeihin.

chill out riesling

Chill Outin laadukkaat viinit ovat pakkausten helppokäyttöisyyden ja käytännöllisyyden ansiosta erinomainen valinta laiturinnokalle, piknikille, kalliolle tai vaikkapa verannalle illan hämärään.

Kaksi viiniuutuutta kesän rentoihin hetkiin

Alkuvuodesta Alkon myymälöihin tullut upea Reilun kaupan uutuus ihastuttaa pehmeällä hedelmäisyydellään.

Chill Out Cabernet Sauvignon Shiraz South Africa Fairtrade on Reilun kaupan sertifioitu eteläafrikkalainen keskitäyteläinen viini, jonka maussa yhdistyvät tumma luumu, kirsikka, yrtit sekä vanilja.

Viinin on valmistanut Du Toitskloof Wines -niminen viinitalo, joka on yksi ensimmäisistä maansa viinitaloista, jonka kanssa Fair Trade organisaatio on alkanut yhteistyöhön. Osana Du Toitskloofin Reilun kaupan toimintaa ylläpidetään työntekijöiden päivittäistä elämää auttavia asioita kuten kolmea päiväkotia työntekijöiden lapsille, liikkuvaa työterveysklinikkaa, koulukuljetuksia sekä opiskelustipendejä työntekijöiden lapsille sekä tietotekniikan opetusta ja liikkuvaa kirjastoa. Tähän päivään mennessä yli 2000 työntekijää tai heidän perheenjäsentään on suoraan hyötynyt Reilun kaupan toimenpiteistä

Keskitäyteläinen ja pehmeän hedelmäinen punaviini sopii sellaisenaan nautittavaksi ja keveämpien liha- ja kanaruokien ja pizzan ja pastan kanssa.

Chill Out Organic Tempranillo Syrah on luomupunaviini Espanjasta. 

Keskitäyteläinen, runsas sekä pehmeän marjaisa viini sopii erityisesti tapaksille, possu- ja kanaruoille sekä sellaisenaan nautittavaksi. Tempranillo ja Syrah rypälelajikkeiden yhdistelmä tuo monipuoliseen viiniin punaisten kirsikoiden ja luumujen aromeita.

Täysin kierrätettävän muovisen viinipullon etuina ovat ympäristöystävällisyys, keveys ja särkymättömyys lasipulloon verrattuna. PET-pulloissa on 40 % pienempi hiilijalanjälki kuin lasisissa pulloissa. Voit palauttaa ne pullojen palautusautomaatteihin kuten muutkin palautuspullot.

Raikas Riesling kätevässä hanapakkauksessa 

Viime kesänä Alkon myymälöihin tullut raikas ja laadukas kuiva luomuvalkoviini Chill Out Riesling tulee Saksasta.

Hedelmäinen viini sopii erityisesti sellaisenaan nautittavaksi sekä kala-ja kasvisruoille.

Miksi hanaviinit ovat ekologinen valinta?

Kartonkiset viinilaatikot ja kevyet pussipakkaukset ovat viineissä ympäristöystävällisin valinta, sillä ne jättävät pienimmän hiilijalanjäljen.

Pahvisella hanapakkauksella on pienimmät ilmastovaikutukset suhteessa juomalitraan eli 70 g CO2e/l. Perinteisillä lasipulloilla hiilijalanjälki on peräti 675 g CO2e/l.

Suuri osa viinin hiilijalanjäljestä tulee kuljetuksesta. Kaikki Chill Out -viinit tuodaan Suomeen suurissa 25 000 litran laivakonteissa ja pullotetaan tai pussitetaan Altian tehtaalla Rajamäellä. Se on ekologisempaa kuin valmiiksi pakatun viinin kuljettaminen. Lisäksi ne ovat mahdollisimman tuoreita saapuessaan Alkon hyllyille, sillä hanaviinit kannattaa nauttia vuoden sisällä pakkaamisesta.

Chill Outin kolmen litran viinipakkauksissa on lisäksi repäisynauha, jonka ansiosta pahvi ja muovinen pussi on helppo kierrättää.

Mehevän hilloinen ja keskitäyteläinen Chill Out Cabernet Sauvignon -punaviini tulee Australiasta. Sen runsaan hedelmäinen ja kevyen mausteinen maku sopii erityisesti erilaisten liha- ja grilliruokien kanssa.

Eväät nyyttärimeiningillä

Herkkupiknikin eväät syntyvät sesongissa olevista raaka-aineista. Esimerkiksi savustettu lohi, falafel-kasvispullat ja pasta- tai perunasalaatti sopivat erinomaisesti pikniksyötäväksi.

Piknikille voi lähteä myös ilman erityisestä suunnittelua, sillä kaupoissa on paljon valmiita tuotteita, jotka voi latoa kassalla suoraan kylmälaukkuun. Patongista tai sämpylöistä, ilmakuivatusta kinkusta, pateista, juustoista tai valmiista oliivi- ja aurinkotomaattitahnoista loihtii jo antipasto-tyyppisen gourmet-tarjoilun. Lähettyvillä olevalta torilta voi napata jälkiruoaksi tuoreita mansikoita ja kirsikoita.

Muista varata helteiselle kesäpäivälle eväiden lisäksi mukaan myös tarpeeksi alkoholitonta juotavaa. Iloisesti pirskahteleva S. Pellegrino toimii hyvänä janojuomana kuumana päivänä.

logo