Bodegas Aalto

Arkkitehti Alvar Aallon mukaan nimetty espanjalainen viinitalo Bodegas Aalto tuottaa 90 000 normaali- ja 600 magnum- pulloa vuodessa. Viininviljelyksiä on yhteensä 50 hehtaaria viidessä eri kylässä, tilojen köynnökset ovat 40 – 100 vuotta vanhoja. Viljelykset ovat pieniä ja sijaitsevat melko kalkkisella ja hiekkapohjaisella maaperällä, kaikilla viljelyksillä viljellään vain korkealaatuisia rypäleitä.

Bodegas Aalto tarjoilee Alvar Aallon mukaan nimettyä laatua

Kun viinitalo tekee kaikkensa noustakseen eliittiin, lopputuloksena on vain hienoimpia punaviinejä. Bodegas Aalto kutsuu viinimatkailijoita liharuokien ja poikkeuksellisen tyylikkäiden viinien ääreen kauniiseen Espanjaan.

Bodegas Aalto perustettiin vuonna 1999 usean espanjalaisen viiniharrastajan ja sijoittajan taloudellisella avustuksella. Lyhyen historiansa aikana arkkitehti Alvar Aallon mukaan nimetty tila on ehtinyt tehdä itsellensä nimeä laadukkaiden punaviinien eliitistä.

Menestys ja laatu kumpuavat kokemuksesta

Bodegas Aalto on onnistunut 17 vuoden aikana siinä, mitä monet viinitilat yrittävät vuosisatoja – tulla verratuksi maailman tunnetuimpiin viineihin. Menestyksen taustalla on Ribera del Dueron alueen laadukas ja monipuolinen maaperä sekä poikkeuksellisen asiantuntevat perustajat.

Pääviinintekijänä toimii yksi omistajista ja perustajista, Mariano Garcia, joka tunnetaan myös Bodega Vega Sicilian entisenä pääviinintekijänä. Viinitilaa johtaa toinen tilan perustajista Javier Zaccagnini, joka toimi aiemmin Ribera del Dueron alueen DO-järjestön toimitusjohtajana.

Viinitalon rypäleet valitaan hyvin tarkoin, sillä vain paras rypäle kelpaa viininvalmistukseen. Viini kypsytetään tilan tarpeisiin suunnitelluissa tammitynnyreissä kahdessa viinikellarissa, joihin luodaan optimaaliset olosuhteet. Bodegas Aalto myös tunnustaa rypäleiden ja viinitarhojen eroavaisuudet, joihin pyritään vastaamaan kohtelemalla jokaista erää yksilöllisesti.

Täyteläisiä huippu-punaviinejä

Viinitilan lippulaivatuote on Aalto P.S., jota tuotetaan ainoastaan parhaina vuosina parhaiden alueiden rypäleistä. Viini kypsytetään tammitynnyrissä ja pullossa yli kaksi vuotta, ja lopputuloksena on täyteläinen ja voimakas huippuviini. Viinitilan viinien laadusta kertoo se, että Yhdysvaltain tunnetuin viinikriitikko Robert Parker antoi Aalto P.S. 2004 ja 2005 vuosikerroille käsittämättömät 98/100 pistettä. Luumuinen ja karhunvatukkainen viini sopii hienoimpiin juhlahetkiin, kun lautaselta löytyy hirveä, poroa, villisikaa tai jänistä.

Jos Aalto P.S., on huippuviini, ei Aalto jää paljon jälkeen. Sen täyteläinen ja lämpimän mausteinen maku on runsas: tervaa, tammea, kypsiä tummia hedelmiä, tupakkaa, lakritsia ja suklaata. Tyylikäs ja tasapainoinen viini vaatii arvoistansa ruokaa kumppanikseen, esimerkiksi grillattua tai paahdettua lihaa sekä kypsiä juustoja.

Matkusta laadukkaan viinin kehtoon

Bodegas Aalto sijaitsee kahden tunnin ajomatkan päässä Espanjan pääkaupungista Madridista. Viinitilan pihaan ei voi kurvata täysin spontaanisti, vaan vierailu tilalla vaatii ennakkovarauksen. Bodegas Aalto ei kuitenkaan laskuta mitään reilun tunnin mittaisesta esittelykierroksesta, johon kuuluu tutustumista viinitalon menetelmiin ja tietysti talon parhaiden viinien maistelua.