3+1 Riesling-viiniä eri ruoille & tilanteisiin

Pirteähappoiset Riesling-valkoviinit ovat suosittuja ruoka- ja seurusteluviinejä. Puolikuivat Rieslingit toimivat erityisesti sushin ja mausteisemman ruoan kanssa. Katso Riesling-tärpit!
kung fu girl riesling valkoviini

Riesling-rypäleen monipuolisuuden ansiosta viinejä on helppo yhdistellä erilaisten ruokien kanssa. Kuivat Rieslingit toimivat erinomaisesti kala- ja äyriäisruokien kanssa, erityisesti kuhan, siian tai ahvenen seurassa.

Puolikuivat Rieslingit rauhoittavat puolestaan tulisen ruoan poltetta ja siksi niitä kannattaa tarjota esimerkiksi mausteisen aasialaisen ruoan kanssa.

Tutustu Riesling-vinkkeihin

1. Kuiva Chill Out Crisp & Fruity Organic Riesling on raikas luomu-Riesling ympäristöystävällisessä PET-muovipullossa. Siinä on 40% pienempi hiilijalanjälki lasipulloon verrattuna ja se on myös kevyempi kuljettaa ja viilenee nopeammin. Kukkean hedelmäinen viini sopii kevyille kala- ja kasvisruoille. Viini on vegaani eli sen kirkastuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.

Löydät Chill Out Rieslingin Alkon myymälöistä Saksan hyllystä.

2. Kuivahko Nederburg The Winemasters Riesling on ryhdikkään tyylikäs ja maultaan mausteisen hedelmäinen. Sen hapokkuus sopii hyvin sushin ja kala- ja äyriäisruokien seuraan.

Löydät Nederburgin Alkon myymälöistä Etelä-Afrikan hyllystä.

3. Puolikuiva Kungfu Girl Riesling on Suomen suosituimpia Riesling-viinejä. Raikkaan hedelmäisen ja aromikkaan sitrusmaisen Kungfu Girlin etikettikin vihjaa sen sopivan erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan, katso sushi bowlin ohje

Viinintekijän inspiraationa sekä viinin tyyliin että etikettiin on ollut Quentin Tarantinon Kill Bill -leffa!

Löydät Kungfu Girlin Alkon myymälöistä Yhdysvaltojen hyllystä.

Rieslingien klassikkoja ovat Ranskassa Alsacen viinialueella valmistetut hunajaiset ja hennon petroliset huippuviinit.

Trimbach Riesling Réserve on kuiva, erittäin tyylikäs ja runsaan makuinen klassinen alsacelainen. Nauti esimerkiksi grillatun lohen ja parsan kanssa. Viini sopii erinomaisesti myös äyriäisille, joten kannattaa pitää se mielessä loppukesän rapuaikaan.

Viini palkittiin pronssimitalilla Vuoden Viinit 2018 -kilpailussa. Löydät Trimbachin Alkon myymälöistä Ranskan hyllystä.

Sushi bowl

Puolikuivan Kungfu Girl Rieslingin raikkaan hedelmäinen ja aromikkaan sitrusmainen makumaailma sopii erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan.