Liha

Tutustu liharuokien resepteihin ja viinisuosituksiin.

  • Mehevät tacot

    "Latinalaiseen keittiöön kuuluvat oleellisesti Meksikosta kotoisin olevat tacot. Omissa versioissani täytteenä on kotimaista härkäpapua, lampaan jauhelihaa ja savoynkaalia." keittiöpäällikkö Ari Ruoho. Mehevä Tarapacá Gran Reserva Organic -luomupunaviini sopii mainiosti lammastacoille yrttisyytensä ja kevyen tammisuutensa ansiosta.
  • Poron sisäpaistia & paistettua puikulaa

    Keittiöpäällikkö Ari Ruoho: ”Litistetty ja voissa paistettu puikulaperuna täydentää talven juhlaruokaa, mehevää poron sisäpaistia. Murean lihan kruunaa rotevan täyteläinen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon.”
  • Metsäinen riistakeitto

    Metsäinen riistakeitto on kotimaista ruokaa parhaimmillaan. Keiton joukosta löytyy myös sieniä ja leipäjuustoa ja se maustetaan katajanmarjalla.
  • Chorizopasta & Chianti

    Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan paras viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-punaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen Ruffinolle kehittämää reseptiä ja löydä uusi suosikkipastasi!
  • Isänpäivän paisti, rosmariinijuurekset & lakritsikastike

    Todellinen herrasmies ansaitsee hyvän paistin, jonka kastiketta on tuunattu jännästi lakritsilla. Lihan ja lakritsikastikkeen kanssa toimii Gentleman's Collection Shiraz -punaviini.
  • Grillatut karitsanvartaat 19 Crimes -tyyliin

    Marinoi karitsa ronskisti punaviinillä, rosmariinillä ja valkosipulilla. Nauti mausteisen 19 Crimes -aussiviinin kanssa. Tämä on kesän paras combo!
  • Paholaisen burgerit

    Nämä hampurilaiset saavat tujauksen lempeää mausteisuutta itse tehdystä paholaisen hillosta. The Velvet Devil Merlot -viinin samettinen marjaisuus tasapainottaa mausteisuutta.
  • Mausteiset karitsan kareet & rosmariinijuurekset

    Karitsan kareet maustetaan granaattiomenasiirapilla ja hieman eksoottisimmilla mausteilla. Grillaa ja nauti täyteläisen samettisen The Velvet Devil Merlot -punaviinin kanssa.
  • Karitsanviulu yrttikuorrutteella

    Mehevä yrttikuorrutus antaa makua lihalle ja korostaa sen parhaita vivahteita yhdessä laadukkaan ja mehevän täyteläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
  • Peuranfileepihvit punaviini-hunajakastikkeessa

    Täyteläisen Nederburg Winemasters Shiraz -punaviinin tanniinit ja roseeksi kypsennetyn peuran fileen koostumus toimivat täydellisesti. Mukavan makeuden annokseen tuovat punaviini-hunajakastike sekä kanelilla maustettu bataattisose.

  • Flank steak ja avocado-paprikasalsa

    Täyteläisen Nederburg-punaviinin hienoisen savuiset aromit tukevat hyvin grillatun flank steak -pihvin makumaailmaa. Eteläafrikkalaisittain maustettu marinadi ja chilinen avocado-salsa tuovat särmää yhdistelmään.
  • Paahdettua poronfileetä, juureksia ja tummaa fenkolinsiemenkastiketta

    Valmista juhlaillallinen ja herkuttele paahdetulla poronfileellä fenkolinsiemenkastikkeen kanssa.
  • Perinteinen tuhti ja tumma riistapata katajanmarjaperunoilla

    Juhlat maalla -menun pääruokana nautitaan riistapataa katajanmarjaperunoilla. Tuhtia riistan makua täydentää Wine Gallery Suomi 100 -punaviini Ranskan Bordeauxista.
  • Karitsatartar & lipstikkakreemi

    Tuoreen ja lähellä tuotetun karitsan lihasta valmistuu herkullinen tartar, jota täydentää aromikkaan pippurinen yrtti lipstikka.
  • Karitsan paahtopaistia kaali-omenapaistoksen kera

    Karitsa maistuu roseena täyteläisen Tarapacá-viinin kanssa. Valmista lisukkeeksi syksyinen kaali-omenapaistos.
  • Haudutettua karitsan niskaa, paistettua varhaiskaalia & paahdettu valkosipulikastike

    Yksi keittiömestari Ari Ruohon suosikkiruoista on pitkään haudutettu karitsan niska. Tarjoile täyteläisen Tarapaca Gran Reserva -punaviinin kanssa.
  • Porotartar

    Tutustu ruokatoimittaja Mari Moilasen reseptiin ja nauti pienet juhlavat suupalat Suomen suosituimman ranskalaisen kuohuviinin kera.
  • Porotournedos, paahdettua maa-artisokkasosetta ja puolukkakastike

    Virallisen Suomi 100 -punaviinin tanniinisuus tukee hyvin poron lihan aromeja.
  • Mustikkainen poromousseleipänen

    Blossa-glögin makeus toimii hyvin suolaisen poromoussen kanssa.
  • Haudutetut härän ribsit ja sienirisotto

    Valmista ja nauti vaikkapa sunnuntai-päivällisellä Nederburg-punaviinin ja ystävien kanssa.
  • Poromoussea ja saaristolaisleipää

    Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä.
  • Possunribsit ja avomaankurkkutsatsiki

    Possunribsit ja tsatsiki on todella herkullinen yhdistelmä. Tuunaa perinteinen tsatsiki avomaankurkuilla.
  • Pulled Pork BBQ Burger ja kaalisalaatti

    Pulled porkin eli nyhtöpossun voi kypsentää hyvissä ajoin etukäteen. Nauti keskitäyteläisen punaviinin kanssa.