• Amarula Vanilla Spice -kahvikakku

    Gluteeniton kuivakakku kuorrutetaan Amarula Vanilla Spice -liköörillä. Herkuttele itse tai anna lahjaksi!
  • Lohipatongit

    Graavi- ja kylmäsavulohesta valmistetut leipäset syntyvät helposti. Lohen rasvaisuutta tasapainottaa luomukuohuviini.
  • Mehevät tacot

    "Latinalaiseen keittiöön kuuluvat oleellisesti Meksikosta kotoisin olevat tacot. Omissa versioissani täytteenä on kotimaista härkäpapua, lampaan jauhelihaa ja savoynkaalia." keittiöpäällikkö Ari Ruoho. Mehevä Tarapacá Gran Reserva Organic -luomupunaviini sopii mainiosti lammastacoille yrttisyytensä ja kevyen tammisuutensa ansiosta.
  • Metsäinen riistakeitto

    Metsäinen riistakeitto on kotimaista ruokaa parhaimmillaan. Keiton joukosta löytyy myös sieniä ja leipäjuustoa ja se maustetaan katajanmarjalla.
  • Sorsanrintaa omenan ja tattien kera

    Sorsasta saat yllättävän helposti herkullisen juhlaruoan. Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon Tarapacá Gran Reserva -luomupunaviinille suunnittelemassa ohjeessa maistuvat tatit ja omena.
  • Tarte Tatin omenapiirakka

    Tarte Tatin on klassinen ranskalainen omenaherkku, joka nautitaan makean jälkiruokaviinin kanssa.
  • Kuhaceviche suolatuilla marjoilla

    Raakakypsytettyyn cevicheen valitaan aina mahdollisimman tuoretta kalaa. Tarjoa kuha-ceviche raikkaan chileläisen Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa, sillä viinistä löytyy sopivasti ryhtiä ja aromikkuutta vaalealle kalalle.
  • Amarula-jäätelöt

    Aikuisten jäätelössä maistuu aavistus eteläafrikkalaisen marula-puun hedelmistä valmistettua Amarula-kermalikööriä. Jäätelötikut kuorrutetaan suklaalla, pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla.
  • Paistettua kuhaa ja fenkolia

    Keittiöpäällikkö Ari Ruoho: ”Kuha säilyy mehevänä, kun paistat fileen kaksinkerroin runsaassa voissa. Nauti raikkaan ja sopivasti viilennetyn Tarapaca Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa.”
  • Punaviini- ja glögisuola

    Maustetut suolat antavat ruoalle makua ja luonnetta. Erikoissuolat ovat myös ihania lahjoja tai tuliaisia ruoanlaitosta kiinnostuneille ystäville. Näin teet itse glögisuolaa!
  • Glögipannacotta

    Tämä herkullinen glögillä kruunattu ja kookosmaidosta valmistettu pannacotta maistuu talven jälkiruokana. Katso resepti Hanna Stoltin uusimmasta ruokakirjasta VEGE Talvi.
  • Paahdetut inkivääripähkinät

    Mausteiset pähkinät ovat ihana tarjottava rentoihin juhliin tai naposteltavaksi. Puolikuivan cavan pieni makeus toimii hyvin suolaisten pähkinöiden kanssa.
  • Hedelmäinen sinihomejuustosalaatti ja pippurijogurtti

    Codorníun puolikuivan luomucavan makea omenaisuus ja mausteisuus sointuvat suolaisen makean annoksen makuihin erinomaisesti. Katso keittiömestari Arto Rastaan Viini-lehdelle suunnittelema resepti.
  • Sushi bowl

    Puolikuivan Kungfu Girl Rieslingin raikkaan hedelmäinen ja aromikkaan sitrusmainen makumaailma sopii erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan.
  • Uppopaistettua lohta, lehtikaalisipsejä ja ruohosipuli-perunamuusi

    Lohen rapsakkuus toimii viilennetyn Pinot Noir -punaviinin tai raikkaan hapokkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
  • Grillattua possun savukylkeä ja paprikaa

    Street Gastron Pertti Kallioisen possun savukyljelle sopivat rennot Chill Out -viinit.
  • Omenasorsa

    Sorsasta syntyy syksyinen juhlaruoka, jota täydentää hyvähappoinen ja keskitäyteläinen punaviini.
  • Vuohenjuusto-mansikkaleipäset

    Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii luonnollisen herkullisesti, kun yhdistät vuohenjuuston, mansikan ja Fresita-kuohuviinin.
  • Chorizopasta & Chianti

    Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan paras viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-punaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen Ruffinolle kehittämää reseptiä ja löydä uusi suosikkipastasi!
  • Täytetyt Blossa-aprikoosit

    Glögillä marinoitujen aprikoosien sisältä löytyy vuohenjuustoa. Makean ja suolaisen yhdistelmä on pettämätön.
  • Kananacho-lautanen

    Valmista helposti herkullinen kana-pekoni-nachovuoka isonkin porukan illanviettoon.
  • Tapaslauta

    Erilaiset espanjalaiset makkarat ja manchego-juusto ovat pääosissa ruokakirjailija Tiina Rantasen tapas-menussa.