Lohipatongit

Graavi- ja kylmäsavulohesta valmistetut leipäset syntyvät helposti. Lohen rasvaisuutta tasapainottaa luomukuohuviini.
Lohipatongit + viinisuositus
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
4 HLÖ
30-45 MIN
noin 12 kpl
1 Leikkaa patonkit muutaman sentin pituisiksi paloiksi niin, että toinen pää on tasainen ja toinen vinoon leikattu. Kaiverra veitsellä vinoon leikattuun päähän kuoppa. Asettele patonkit pystyyn tarjottimelle.
2 Hienonna lohet, raasta piparjuuri ja inkivääri. Hienonna ruohosipuli.
3 Sekoita lohet, inkivääri, piparjuuri, mausteet ja ranskankerma keskenään. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
4 Täytä lohipatonkien kuopat lohitartarilla juuri ennen vieraiden saapumista. Koristele vesikrassin oksalla. Rouhaise päälle hieman pippuria.
Resepti

Ruokatoimittaja Mari Moilanen

2 ohutta patonkia
150 g kylmäsavulohta
150 g graavilohta
1 rkl raastettua piparjuurta
1 tl raastettua inkivääriä
2 dl ranskankermaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
ripaus suolaa ja muutama rouhaus valkopippuria
Koristeeksi
vesikrassia tai muuta yrttiä
Lisää muistilistaan

Suositukset