Mätimousse

Mätimoussella sipaistu leipä sopii moneen tilanteeseen. Laita pehmeän samettista moussea pienten cocktailpalojen päälle tai tarjoa osana joulun alkupalapöytää höyryävän kuumien perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päällä.
Mätimousse + viinisuositus
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
8+ HLÖ
30-45 MIN
Mätimousse (osana alkupalapöytää 6–8 henkilölle)
1 Valuta mäti siivilässä. Ota hieman mätiä talteen koristelua varten.
2 Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi.
3 Vaahdota kerma. Lisää smetana kerman sekaan ja jatka vaahdottamista kunnes vaahto on jämäkkää.
4 Lisää sekaan tillisilppu, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, mausteet sekä lopuksi mäti.

Vinkki! Saat punasipulista miedompaa, mikäli laitat sipulisilpun siivilään ja kaadat päälle litran verran kiehuvaa vettä. Valuta vesi pois ja anna sipulin jäähtyä ennen sen lisäämistä moussen sekaan.

Katso myös saaristolaisleivän ohje.

150 g mätiä (kirjolohen-, siian- tai muikunmätiä)
1 pieni punasipuli
2 dl kuohukermaa
120 g smetanaa
1 dl silputtua tilliä
1 tl raastettua sitruunankuorta
sitruunamehua
ripaus sokeria
suolaa & mustapippuria
Lisää muistilistaan

Suositukset