Braai-leivät Etelä-Afrikasta

Braai-leipä kuuluu eteläafrikkalaisiin grillijuhliin. Jokaisella grillimestarilla on oma ohjeensa. Täytetty leipä tulee grillata joko loppuhiilloksilla tai miedolla lämmöllä kaasugrillissä.
Braai-leivät Etelä-Afrikasta
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
1 HLÖ
0-15 MIN
1 Viipaloi tomaatit ja leikkaa sipuli hyvin ohuiksi renkaiksi. Raasta juusto.
2 Halkaise leipä tai patonki. Levitä toiselle puolikkaalle tasaisesti chutneyta, juusto- ja tomaattiviipaleita. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää leivälle vielä sipulirenkaat ja silputtua basilikaa. Sulje patonki toisella puolikkaalla ja sido tarvittaessa tukevaksi puuvilllangalla tai alumiinifoliolla.
3 Grillaa leipää molemmin puolin, kunnes juusto on sulanut ja kuori on rapea.
Resepti
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
AINEKSET
1 ciabatta-sämpylä tai pieni patonki
2 tomaattia tai 4 puolikuivattua tomaattia
½ sipuli tai sipulinvarsia
2–3 viipaletta cheddarjuustoa
½ dl makeaa makeaa mangochutneyta
½ dl silputtua tuoretta basilikaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Lisää muistilistaan

Suositukset