J. C. Le Roux

J.C. Le Roux on Etelä-Afrikan ensimmäinen viinitalo, joka on keskittynyt pelkästään kuohuviinien valmistukseen. Viinitalon tyylikkäistä kuohuviineistä vastaa Elunda Basson, joka on harvoja naispuolisia viinintekijöitä maailmassa. Viinitalo on tänä päivänä maan johtava kuohuviinien valmistaja.

J.C. Le Roux on Etelä-Afrikan ensimmäinen viinitalo, joka on keskittynyt pelkästään kuohuviinien valmistukseen. Viinitalon tyylikkäistä kuohuviineistä vastaa Elunda Basson, joka on harvoja naispuolisia viinintekijöitä maailmassa.

J.C. Le Rouxin viinitalo on nimetty 1700-luvulla eläneen, maineikkaan ranskalaisen hugenotin Jean Le Rouxin mukaan. Hän oli paennut uskonnollista vainoa Ranskasta Etelä-Afrikkaan ja aloitti viinin viljelyn alueella, missä talo edelleen sijaitsee. Viinitalon ensimmäiset kuohuviinit pullotettiin vasta vuonna 1983. Reilussa 30 vuodessa J.C Le Rouxista on tullut Etelä-Afrikan ainut pelkkiin kuohuviineihin keskittyvä viinitalo.

Laaja valikoima viinejä käsinpoimituista rypäleistä

J.C. Le Roux sijaitsee Stellenboschin alueella luonnonkauniissa Devon-laaksossa. Talon valikoima on erittäin laaja ja kuohuviinien valmistuksessa käytetään sekä niin sanottua perinteistä, että hiilihapotusmenetelmää.

Kuohuviinien rypäleet tulevat Western Capen alueelta, missä ne kasvavat 50–300 metrin korkeudessa. Talon suosittu J.C. Le Roux La Fleurette -kuohuviini valmistetaan käsin poimituista, valkoisista ja punaisista rypälelajikkeista, jotka luovat sille sen kauniin vaaleanpunaisen värin. Viikon fermentoinnin jälkeen jäähtynyt viini pullotetaan.

Iloisen pinkki, Suomessa suosittu kuohuva on täydellinen yhdistelmä makeutta ja raikkautta. Mansikkainen kuohuviini sopii erinomaisesti jälkiruokien seuraksi, alkumaljaksi ja juhlajuomaksi. Alkoholipitoisuudeltaan kevyt kupliva on hieno valinta myös päivätilaisuuksien aperitiiviksi.

Korkki ilmoihin miekalla

Stellenboschin alueen hedelmällinen maaperä on tehnyt siitä yhden Etelä-Afrikan parhaista viininviljelyalueista. J.C. Le Roux -viinitila toivottaa viinimatkailijat tervetulleeksi tilalle ja tarjoaa upeita viinitastingeja, joissa perehdytään tilan metodeihin. Kun esittelijä lähettää aidolla miekalla korkin taivaisiin, juhlat saavat alkaa.

Lue lisää ja varaa viinitasting: https://jcleroux.co.za/contact/