Karamellisoitu sipuli galette

Joulu sipuligalette

Pohja

AINEKSET

  • 500 g vehnäjauhoja

  • 200 g voita

  • 1 kananmuna

  • 1 tl suolaa

VALMISTUSOHJEET

    Aloita pohjasta. Mittaa vehnäjauhot ja kylmä voi kulhoon ja nypi käsillä jauhot voin kanssa sekaisin. Lisää sen jälkeen kananmuna, joka sitoo ainekset yhteen. Lisää lopuksi vielä suola. Anna taikinan levätä noin 1 tunti ja valmista sillä välin täyte.

Täyte

AINEKSET

  • 1 kg salottisipulia

  • 3 valkosipulia

  • 3 timjamin oksaa

  • 1 rkl sherryetikkaa

  • 2 rkl voita

  • 1 rkl sokeria

  • 1 tl suolaa

  • 50 g Comte juustoa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja suikaloi sipulit ja valkosipuli. Kuumenna laakea kattila keskilämmöllä ja sulata siinä voi. Lisää voin sekaan suikaloidut sipulit, timjami, sokeri ja suola. Anna sipuleiden karamellisoitua rauhallisella lämmöllä noin. 15 minuuttia. Kun sipulit ovat kullanruskeita lisää joukkoon vielä sherryetikkaa. Jäähdytä massa.

    2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kauli piirakka leivinpaperin päällä ohueksi ympyräksi. Lisää sipulitäyte pohjan keskelle, mutta jätä noin 3 cm reunoista tyhjäksi. Levitä täyte tasaiseksi. Taita reunat piirakkatäytteen päälle. raasta vielä päälle Comte juustoa. Paista uunissa noin 25 minuuttia.