Verigreipillä ja Espelette pippurilla graavattua taimenta

Ihastuttava graavattu taimen maistuu jouluaaton alkuruokapöydässä!

Verigreipillä ja Espelette pippurilla graavattua taimenta

AINEKSET

  • 2 kpl taimen filettä

  • 1 dl karkeaa merisuolaa

  • 2 rkl sokeria

  • 2 tl espelette pippuria

  • 1 verigreippi

VALMISTUSOHJEET

    1. Aloita taimenen graavaaminen 2 päivää ennen sen tarjoilua.

    2. Aseta taimen fileiden nahkapuoli alaspäin. Levitä merisuola tasaisesti fileiden päälle. Ripottele päälle sokeria, espelette pippuria ja raasta vielä verigreipin kuorta. 

    3. Anna maustua kylmässä jääkaapissa 2 vuorokautta. Huuhtele kevyesti mausteet pois päältä ja leikkaa kala ohuiksi siivuiksi tarjoitavaksi.