UUTUUS

Blossa 22 New Orleans

Blossa 22 New Orleans


14,98 €

Löydä Alkosta

Tämän vuoden vuosikertaglögi Blossa 22 tekee makumatkan New Orleansissa sijaitsevaan French Quarteriin, jonka baareissa ja kaduilla soi svengaava jazz ja ilmassa tuoksuvat mausteiset kreoli- ja cajun-ruoat. French Quarter on tunnettu myös Hurricane-cocktailista, josta Blossa 22 on saanut inspiraationsa.

Ruoka ja kuvaus

Maku

Blossa 22 sekoittaa rommia, passionhedelmää, limettiä, mansikoita, mustikoita sekä chiliä klassisten glögimausteiden kanssa ja lopputuloksena on erittäin vivahteikas makuelämys.

Tarina

Esikuvana Hurricane-cocktail Jazzin syntypaikkana tunnetun kaupungin kuuluisalta French Quarterin alueelta löytyy legendaarinen Pat O´Brienin baari, jossa Hurricane-cocktail kehitettiin 1940-luvulla. Tuolloin väkevien alkoholijuomien tarjonta oli rajallista, joten piti keksiä juoma, joka voitaisiin valmistaa vähemmän suositusta, paikallisesta rommista. Rommin lisäksi Hurricane-cocktail sisältää limeä ja fassionolaa, joka on eri hedelmistä, marjoista ja sokereista valmistettu punainen siirappi. Cocktailista tuli nopeasti myyntihitti, jota se on kaupungin ravintoloissa edelleen tänäkin päivänä. Blossa Chief Blender Åsa Orsvärnin mukaan Blossa 22 on sekoitus mielenkiintoisia vaikutteita New Orleansin rikkaasta ruoka- ja juomakulttuurista. - Hurricane-cocktail on ollut keskeisin inspiraatio glögissä, jota olemme maustaneet rommilla ja limellä – lisäksi olemme tehneet oman version fassionolasta, jossa on passionhedelmää, mansikoita ja mustikoita. Ruokakulttuurin inspiroimana olemme lisänneet glögiin myös itse valmistettua chiliuutetta ja savustetun punaisen paprikan tislettä. Ne sopivat loistavasti yhteen klassisten glögi-mausteiden kanssa, joista monia löytyy usein myös New Orleansissa tarjoiltavista ruoista.

Tuoteryhmä

Glögit

Alkoholipitoisuus

15 %

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Blossa

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Sokeripitoisuus

130 g/litra

Tuotenumero

1027911


Katso ohjeita