Pehmeä & Kepeä

Lempeä & Makeahko

Pirteä & Hedelmäinen

Vivahteikas & Ryhdikäs

Runsas & Paahteinen

Bollinger PN VZ15

Kuohuviinit Ranska
Aperitiivi Aperitiivi Aperitiivi
Simpukat Osterit Kampasimpukat Simpukat Osterit Kampasimpukat Simpukat Osterit Kampasimpukat
Riistalinnut Riistalinnut Riistalinnut
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
Bollinger-perheen uusin tulokas on ekslusiivinen, rajallisen saatavuuden Blanc de Noirs -samppanja. Kokonaan Pinot Noir -rypäleestä valmistettu non-vintage cuvée edustaa samppanjatalon tyyliä ja 'Pinot Noir -tietotaitoa' parhaimmillaan. Saatavana upeassa lahjapakkauksessa hyvin varustetuista Alkon myymälöistä sekä Alkon verkkokaupasta 24.8. alkaen.
Bollinger PN VZ15
Hinta Alkossa
89,50 €
Väri
Kullankeltainen
Tuoksu
Runsas ja monivivahteinen tuoksu, jossa aistittavissa mm. kirsikkaa, kuivattua viikunaa, päärynää, seljankukkaa ja pähkinää.
Maku
Erittäin kuiva, runsas ja moniulotteinen maku, jossa mm. persikkaa ja aprikoosia sekä aavistus pähkinää ja akaasian kukkaa.
Menestys & Maine
'This new Bollinger cuvée, PNVZ15, is entirely complimentary to Bollinger Vieilles Vignes Francaises in its racy, saline, cool Verzenay fruitiness that is combined to generosity from Ay, Bouzy and Tauxieres grapes. It comes with amazing detailed richeness and textural quality from a big splash, more than a fifth, of Bollinger’s famous reserve wines from magnums dating back to 2009 and 2010! To me, this cuvee in essence celebrates the blending skills of Champagne winemakers and impressively shows off with Bollinger’s Pinot Noir wealth and know-how. Every year from 2015 onwards, a winning cuvee focusing on the characteristics of one Champagne village will be chosen by blind tasting. A guaranteed collectable for all Bollinger aficionados. An exciting new leap for Bollinger in a very contemporary spirit.' - Essi Avellan, Master of Wine
Tarina
Idea uuden Blanc de Noirs -cuvéen lanseeramisesta on syntynyt Bollingerin viinintekijätiimin keskuudessa kilpailuhengessä. Jokainen tiimin jäsen saa valmistaa oman blendinsä ja voittaja valitaan sokkomaistelun tuloksena. Bollinger PN VZ15 on Bollingerin pääviinintekijä Gilles Descotes'n taidonnäyte. Samppanjan nimessä PN viittaa Pinot Noir -rypäleeseen ja VZ15 Verzenayn kylään sekä 2015 vuosikertaan. Samppanjatalo haluaa juhlistaa joka vuosi uutta kylää (cru) ja vuosikertaa, josta Pinot Noir -sekoite pääosin valmistetaan ja jonka ominaispiirteet nousevat samppanjassa esille. Tämä tarkoittaa, että joka vuosi viinitekijätiimin kilpailun tuloksena lanseerataan sekoitukseltaan hieman erilainen Pinot Noir -cuvée. Sekoitteessa käytetty päärypäle merkitään VZ15:n tavoin etikettiin - eli myös samppanjan nimi hieman muuttuu vuosittain.
Valmistustapa
Sekoitteessa on käytetty suurimmaksi osaksi Verzenayn kylän vuoden 2015 Pinot Noir -rypälettä, joka tuo samppanjaan eleganssia ja hedelmäistä vivahteikkuutta. Loput sekoitteen Pinot Noir -rypäleistä on poimittu Aÿn, Boyzyn ja Tauxières'n kylistä. Sekoitteessa on mukana paljon myös Bollingerin kuuluisia magnum-reserviviinejä, joista vanhimmat ovat vuodelta 2009. Samppanjaa on kellarikypsytetty yli kaksi kertaa apellaation vaatiman vähimmäisajan verran.
Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Rypäleet
Pinot Noir 100 %
Sokeripitoisuus
7.00 g/litra
Alkoholipitoisuus
12.00 %
Pakkauskoko
75 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Tuottaja

Champagne Bollinger

Vuonna 1829 perustettu Champagne Bollinger on samppanjoiden ehdotonta eliittiä ja sen tärkeimpänä tavoitteena on ylläpitää viiniensä tyyli, persoonallisuus, korkea laatu ja arvostus. Huolellinen ja uniikki valmistusprosessi alusta loppuun takaa, että Bollinger on viinien aatelia tulevaisuudessakin.
Lue lisää tuottajasta
Alue / luokitus
AC Champagne
Altian tuotenumero
1026684
Alkon tuotenumero
517107

Ruoka - ja tarjoiluvinkit

Champagne Bollinger

Vuonna 1829 perustettu Champagne Bollinger on samppanjoiden ehdotonta eliittiä ja sen tärkeimpänä tavoitteena on ylläpitää viiniensä tyyli, persoonallisuus, korkea laatu ja arvostus. Huolellinen ja uniikki valmistusprosessi alusta loppuun takaa, että Bollinger on viinien aatelia tulevaisuudessakin.