Pehmeä & Kepeä

Lempeä & Makeahko

Pirteä & Hedelmäinen

Vivahteikas & Ryhdikäs

Runsas & Paahteinen

Bollinger R.D. 2007

Kuohuviinit Ranska
Nautiskelujuoma Nautiskelujuoma Nautiskelujuoma
Äyriäiset Äyriäiset Äyriäiset
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
Laadukas ja runsas prestige-samppanja, jota James Bond on suosinut jo 40 vuotta.
Bollinger R.D. 2007
Hinta Alkossa
199 €
Väri
Kullankeltainen
Tuoksu
Runsaan paahteinen aromi, jossa hunajaa, briossia, mausteisuutta, kuivattua aprikoosia ja hasselpähkinää.
Maku
Erittäin kuiva ja moniulotteinen maku, jossa mm. luumua ja saksanpähkinää.
Menestys & Maine
2007 is a rather scarcely declared vintage and not one recognized for its Pinot Noir, yet Champagne Bollinger have managed to create something so fresh and delicious from it. Its secrets are in rigorous selection and in unusually high proportion of crunchy Verzenay fruit (29%). Glossy evolving lemon colour. The coolly fruity nose comes with golden raisins, yellow apple, orange zest, juniper wood and ginger. The spiciness gets enhanced over time in the glass. The palate has rare energy and tension for an R.D., really driven and pure. The palate is still tight and reserved, palate cleansingly dry. Seems like a really slowly ageing R.D. worth cellaring. - Essi Avellan, Master of Wine
Champagne Bollinger on valittu maailman arvostetuimmaksi samppanjabrändiksi jo kolme kertaa maailmankuulun Drinks Internationalin ’The Most Admired Champagne Brands’ -listalla. Bollinger on saanut ykkössijan vuosina 2014, 2015 ja 2017. -  Drinks International 2014, 2015, 2017
Tarina
R.D. on Bollingerin rekisteröimä tavaramerkki ja se tulee sanoista ’Recently Disgorged’ eli vapaasti suomennettuna ’hiljattain uudelleenkorkitettu’. ’Disgorgement’ eli uudelleenkorkitus on kriittinen vaihe samppanjan valmistuksessa ja tarkoittaa hiivasakan poistoa pullosta pitkän kypsytysajan jälkeen. ’Recently disgorged’ tarkoittaa, että uudelleenkorkitus on tehty alle vuoden sisällä viinin markkinoilletulosta, jolloin sen maussa on vielä paljon intensiteettiä ja erityislaatuisia aromeja. Useat samppanjan ystävät nauttivatkin R.D.:n vuoden sisällä sen disgorgement-päivämäärästä. Bollinger on ensimmäinen samppanjatalo, joka painoi disgorgement-päivämäärän etikettiin. Nykyisin se on yleinen tapa samppanjamaailmassa. Bollinger R.D.:n voi huoletta säilyttää myös pidempään, koska sillä on erittäin hyvä ikäännyttämispotentiaali. Säilytyksen aikana samppanjan aromit kehittyvät edelleen ja alkuperäinen tuoreus muuttaa muotoaan kypsemmäksi. Bollinger R.D. 2007:ää on kypsytetty hyvin pitkään, yli neljä kertaa apellaation vaatiman ajan. Sen etiketissä on palattu alkuperäiseen vuosikerran 1952 etikettiin.
Historia
Vuosina 1941 – 1971 Champagne Bollingerin johtajana toimi Madame Elisabeth ’Lily’ Bollinger, joka loi perustan samppanjatalon nykyiselle tyylille. Madame Bollinger oli suuri visionääri ja maailmanmatkaaja ja hänen ansiokseen katsotaan myös Bollingerin nousu maailmanmaineeseen. Bollinger R.D. -samppanjaa pidetään Madame Bollingerin luomuksena ja sen ensimmäinen vuosikerta (1952) lanseerattiin vuonna 1962.
Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Rypäleet
Pinot Noir,
Chardonnay
Sokeripitoisuus
3.00 g/litra
Alkoholipitoisuus
12.50 %
Pakkauskoko
75 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Tuottaja

Champagne Bollinger

Vuonna 1829 perustettu Champagne Bollinger on samppanjoiden ehdotonta eliittiä ja sen tärkeimpänä tavoitteena on ylläpitää viiniensä tyyli, persoonallisuus, korkea laatu ja arvostus. Huolellinen ja uniikki valmistusprosessi alusta loppuun takaa, että Bollinger on viinien aatelia tulevaisuudessakin.
Lue lisää tuottajasta
Alue / luokitus
AC Champagne
Altian tuotenumero
1027200
Alkon tuotenumero
953062

Ruoka - ja tarjoiluvinkit

Champagne Bollinger

Vuonna 1829 perustettu Champagne Bollinger on samppanjoiden ehdotonta eliittiä ja sen tärkeimpänä tavoitteena on ylläpitää viiniensä tyyli, persoonallisuus, korkea laatu ja arvostus. Huolellinen ja uniikki valmistusprosessi alusta loppuun takaa, että Bollinger on viinien aatelia tulevaisuudessakin.