Champagne Louis Roederer Collection 243

Champagne Louis Roederer Collection 243


Label: Vähärasvainen kalaLabel: AperitiiviLabel: Blinit

63,48 €

Löydä Alkosta

Champagne Louis Roederer valittiin vuonna 2022 jo kolmannen kerran peräkkäin maailman arvostuimmaksi samppanjabrändiksi. Yksi tämän meriitin saavuttamisen ratkaisevimmista tekijöistä on talon non vintage cuveen laatu sekä ennen kaikkea laadun johdonmukaisuus vuosikerrasta toiseen. Louis Roedererillä non vintage cuvée kantaa nimeä Collection.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Elegantissa samppanjassa näkee keskeytymättömiä ja pitkään kestäviä pienien kuplien vanoja.

Tuoksu

Monivivahteinen, avoin. Tyylikästä paahteisuutta, pähkinäisyyttä ja mineraalisuutta.

Maku

Erittäin kuiva, hapokas, raikkaan sitruksinen ja hennon paahteinen maku on tyylikkään moniulotteinen. Vaikka maku on erittäin kuiva, kypsä hedelmäisyys tekee suutuntumasta erittäin miellyttävän. Suunmyötäiset hienovaraiset kuplat tukevat kokonaisuutta ja kantavat viiniä tasaiseen, pähkinäiseen ja sitrusmaiseen jälkivaikutelmaan.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Tämä palkittu samppanja kruunaa jokaisen juhlavan illallisen tai tilanteen.

Tarina

Louis Roederer on harvoja samppanjataloja, jotka säännönmukaisesti estävät kaikissa omilta tarhoilta tulevissa rypäleissään happorakennetta pehmentävän malolaktisen käymisen. Upea ja puhdaspiirteinen happorakenne onkin talon leimallisen ja vihkiytyneiden samppanjanystävien arvostaman tyylin kulmakivi! Pinot Meunier -rypälettä lukuun ottamatta kaikki rypäleet tulevat sen omilta tarhoilta. Louis Roedererin non vintage cuvée tunnettiin aiemmin nimellä Brut Premier. Nykyään non vintage samppanja kulkee nimellä Collection ja se saa peräänsä aina kyseisen sadonkorjuun järjestysnumeron. Järjestyksessä toinen Collection kantaa lukua 243 – tämä viittaa Roedererin samppanjatalon 243. sadonkorjuuseen, joka tapahtui vuonna 2018. Tämä on myös tämän non vintage cuvéen pohjavuosikerta.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Champagne Louis Roederer

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

France - Champagne - Champagne

Sokeripitoisuus

8 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Makeus

Erittäin kuiva

Tuotenumero

1030597