Pehmeä & Kepeä

Lempeä & Makeahko

Pirteä & Hedelmäinen

Vivahteikas & Ryhdikäs

Runsas & Paahteinen

Codorníu Clásico Sec 37,5 cl

Kuohuviinit Espanja
Aperitiivi Aperitiivi Aperitiivi
Äyriäiset Äyriäiset Äyriäiset
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
Seurustelujuoma Seurustelujuoma Seurustelujuoma
Vegaani Vegaani
Suomen suosituin puolikuiva kuohuviini Espanjan vanhimmalta viinituottajalta.
Katso myymäläsaatavuus Alko.fi
Väri
Keltavihreä, hienostuneet, pienet kuplat
Tuoksu
Kypsän hedelmäinen ja hennon paahteinen tuoksu.
Maku
Maku on kuiva, tasapainoisen omenainen, kevyen persikkainen ja raikas, miellyttävät hapot.
Menestys & Maine
"Laadukas ja hyvin tehty viini, joka sopii myös juhlaan!" - Viinistä Viiniin 2017 -opas
Tarina
Viini on käynyt terästankeissa 15–18 asteessa 10 päivän ajan ja tämän jälkeen pulloissa perinteisellä kuohuviinimenetelmällä. Viiniä on kypsytetty pulloissa vähintään 9 kuukauden ajan.  Codorníun cava-talon perustaja ja Espanjan ensimmäisen kuohuviinin luoja Josep Raventós käytti tätä samaa rypälesekoitusta ensimmäisissä kuohuviineissään 1870-luvulla. Siksi tämä cava on nimeltään Clásico. Sen rypäleet ovat perinteisimmät cava-rypäleet.
Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Rypäleet
Macabeo,
Xarel-lo,
Parellada
Sokeripitoisuus
17.00 g/litra
Alkoholipitoisuus
11.50 %
Pakkauskoko
37,5 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Tuottaja

Codorníu

Espanjan Penedèsissä Barcelonan lähistöllä sijaitseva Codorníun viinitila on cavan valmistuksen pioneeri, jonka 450-vuotisesta historiasta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa. Viinitalo upeine, historiaa huokuvine kellareineen on jokaiselle kuohuviinin ystävälle lähes pakollinen vierailukohde. Codorníun cavat valmistetaan samalla perinteisellä menetelmällä kuin samppanja ja kaikki talon viinit ovat vegaanisia.


Lue lisää tuottajasta
Alue / luokitus
D.O. Cava, Penedés
Altian tuotenumero
1009728
Alkon tuotenumero
008912

Codorníu

Espanjan Penedèsissä Barcelonan lähistöllä sijaitseva Codorníun viinitila on cavan valmistuksen pioneeri, jonka 450-vuotisesta historiasta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa. Viinitalo upeine, historiaa huokuvine kellareineen on jokaiselle kuohuviinin ystävälle lähes pakollinen vierailukohde. Codorníun cavat valmistetaan samalla perinteisellä menetelmällä kuin samppanja ja kaikki talon viinit ovat vegaanisia.


Ruoka - ja tarjoiluvinkit