Pehmeä & Kepeä

Lempeä & Makeahko

Pirteä & Hedelmäinen

Vivahteikas & Ryhdikäs

Runsas & Paahteinen

Codorníu Ecológica Brut

Kuohuviinit Espanja
Seurustelujuoma Seurustelujuoma Seurustelujuoma
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
Tapas Ja Antipasti Tapas Ja Antipasti Tapas Ja Antipasti
Luomu Luomu
Vegaani Vegaani
Elegantti luomukuohuviini cavantuotannon pioneerilta Codorníulta.
Katso myymäläsaatavuus Alko.fi
Väri
Väri on vaalean keltainen, hienostunut vaalea vaahtomainen poreilu kestää lasissa todella pitkään.
Tuoksu
Tuoksu on hedelmäinen, omenainen, sitruksinen, raikas, nuori ja kukkainen.  
Maku
Maku on erittäin kuiva, raikas, elegantti ja tasapainoinen, ja siinä aistii omenan, sitruksen ja mantelin aromeja. Pitkä jälkimaku.
Menestys & Maine
'Kellertävä, hieman kehittynyt väri. Tuoksu melko runsas. Kuiva, runsaat pehmeät hapot. Melko täyteläinen ja aika pitkä. Aistittavissa hiivaleipää, herukkaa, kukkaisuutta ja hitusen paahteista mineraalisuutta. Oikein hyvä cava.' - Helsingin Sanomien cava-testissä 4 tähteä (erinomainen, luonteikas)
Tarina
Luonnonmukaisesti viljellyistä rypäleistä valmistettu cava, jossa on käytetty perinteisiä cavarypäleitä.
Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Rypäleet
Xarel.lo 64 %,
Parellada 32 %,
Macabeo 4 %
Sokeripitoisuus
11.00 g/litra
Alkoholipitoisuus
11.50 %
Pakkauskoko
75 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Tuottaja

Codorníu

Espanjan Penedèsissä Barcelonan lähistöllä sijaitseva Codorníun viinitila on cavan valmistuksen pioneeri, jonka 450-vuotisesta historiasta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa. Viinitalo upeine, historiaa huokuvine kellareineen on jokaiselle kuohuviinin ystävälle lähes pakollinen vierailukohde. Codorníun cavat valmistetaan samalla perinteisellä menetelmällä kuin samppanja ja kaikki talon viinit ovat vegaanisia.


Lue lisää tuottajasta
Alue / luokitus
D.O. Cava, Penedés
Altian tuotenumero
1016949
Alkon tuotenumero
928607

Codorníu

Espanjan Penedèsissä Barcelonan lähistöllä sijaitseva Codorníun viinitila on cavan valmistuksen pioneeri, jonka 450-vuotisesta historiasta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa. Viinitalo upeine, historiaa huokuvine kellareineen on jokaiselle kuohuviinin ystävälle lähes pakollinen vierailukohde. Codorníun cavat valmistetaan samalla perinteisellä menetelmällä kuin samppanja ja kaikki talon viinit ovat vegaanisia.


Ruoka - ja tarjoiluvinkit