Pehmeä & Kepeä

Lempeä & Makeahko

Pirteä & Hedelmäinen

Vivahteikas & Ryhdikäs

Runsas & Paahteinen

Mont-Ferrant L'americano Organic Cava Brut Nature

Kuohuviinit Espanja
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
Tapas Ja Antipasti Tapas Ja Antipasti Tapas Ja Antipasti
Blinit Blinit Blinit
Luomu Luomu
Katso myymäläsaatavuus Alko.fi
Tuoksu
Sitruksinen, savuinen ja mineraalinen
Maku
Erittäin kuiva, hapokas, viherpäärynäinen, sitruksinen, persikkainen, kevyen omenainen, mineraalinen
Tarina
Mont-Ferrantin viinitila on perustettu vuonna 1865 ja on näin olle yksi Espanjan vanhimmista viinitiloista. Perustaja Agustí Vilaret sai lempinimen L’Americano of Blanes (Blanesin amerikkalainen) asuessaan nuorena monta vuotta Amerikkassa.

Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Rypäleet
Xarel·lo 37 %, Macabeu 33 %, Parellada 25 %, Chardonnay 5 %
Sokeripitoisuus
5.30 g/litra
Alkoholipitoisuus
12.00 %
Pakkauskoko
75 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Tuottaja

Codorníu

Espanjan Penedèsissä Barcelonan lähistöllä sijaitseva Codorníun viinitila on cavan valmistuksen pioneeri, jonka 450-vuotisesta historiasta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa. Viinitalo upeine, historiaa huokuvine kellareineen on jokaiselle kuohuviinin ystävälle lähes pakollinen vierailukohde. Codorníun cavat valmistetaan samalla perinteisellä menetelmällä kuin samppanja ja kaikki talon viinit ovat vegaanisia.


Lue lisää tuottajasta
Alue / luokitus
D.O. Cava
Altian tuotenumero
1025760
Alkon tuotenumero
599857

Ruoka - ja tarjoiluvinkit

Codorníu

Espanjan Penedèsissä Barcelonan lähistöllä sijaitseva Codorníun viinitila on cavan valmistuksen pioneeri, jonka 450-vuotisesta historiasta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa. Viinitalo upeine, historiaa huokuvine kellareineen on jokaiselle kuohuviinin ystävälle lähes pakollinen vierailukohde. Codorníun cavat valmistetaan samalla perinteisellä menetelmällä kuin samppanja ja kaikki talon viinit ovat vegaanisia.