Allegrini La Poja 75cl

Allegrini La Poja 75cl


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: NautaLabel: Voimakkaat juustotLabel: LammasLabel: Riista

79,98 €

Löydä Alkosta

Erittäin rajoitetun saatavuuden huippuviini legendaariselta La Poja tarhalta Valpolicellan kukkuloilta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Tummanpunainen

Tuoksu

Syvä ja sofistikoitunut tuoksu, jossa hedelmäisyys, mausteet ja balsamiset aromit kohtaavat tuoksujen harmoniassa.

Maku

Maussa on sekä rakennetta että kepeyttä, runsautta ja suorasukaisuutta. Pitkänkin kypsymisen jälkeen viini on edelleen poikkeuksellisen tuore ja sen suuntäyttämässä maussa on runsas aromimaailma, jossa kirsikkaa, karhunvatukkaa, lakritsia, vanilja ja savutupakkaa. Täyteläinen ja tyylikäs maku, jonka jälkimaku on pysyvä ja nuorekas.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Laadukkaan ruokailun viini, etenkin paahdetun punaisen lihan ja riistaruokien kanssa. Sieniruokien, etenkin herkkutateista valmistettujen ruokien kanssa soveltuva viini on myös erinomainen valkoisen ja mustan tryffelin kanssa.

Valmistus

Rypäleet korjattiin syyskuun lopussa, erotettiin rangoista ja puristettiin. Maserointi 12-15 päivää säännöllisellä päivittäisellä pumppauksella. Käyminen tapahtui lämpötilasäädellyissä ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä 22-31 ºC ja malolaktinen käyminen tapahtui luonnollisesti marraskuussa. Sen jälkeen viini sirrettiin uusiin tammitynnyreihin, joissa sitä kypsytettiin 20 kuukautta ja sen jälkeen kahdeksan kuukautta suurissa tammitynnyreissä. Viinin annettiin kypsyä pullossa vielä 10 kuukautta.

Tarina

Kun Giovanni Allegrini päätti istuttaa La Grolan huipulle vain Corvina-rypäleitä vuonna 1979 suuresta intohimosta rakastettua Valpolicellaa kohtaan, hän ei uskonut tämän viinin saavuttavan poikkeuksellisen menestyksen. Laadukas viininviljely ja täydellinen mikroilmasto tällä noin 3 hehtaarin tasangolla, jonka valkoinen kalkkikivipinta häikäisee auringossa, tuottavat parhaat rypäleet, joita Valpolicella voi tuottaa valmistaakseen tämän ainutlaatuisen ja ikonisen Allegrini cru-viinin. La Poja on erittäin rajoitetusti saatavilla. La Pojan maaperä on 79% kalkkikiveä ja on tiheään istutettu. La Poja on La Grola tarhan korkein huippu.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

15 %

Alkon tuotenumero

958557

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Allegrini

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Italy - Veneto - Veronese

Sokeripitoisuus

2 g/litra

Rypäleet

Corvina, Corvina Veronese

Tuotenumero

1034075