Carpineto Dogajolo Rosso

Carpineto Dogajolo Rosso


Marjaisa & Raikas

Label: Kana ja KalkkunaLabel: GrilliruokaLabel: Pizza Pasta (Viinimaa)Label: Pataruoka

16,99 €

Löydä Alkosta

Tumman kirsikkainen ja herkullinen punaviini Toscanasta on valmistettu supertoskanalaisten viinien tyyliin.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Syvä purppuranpunainen

Tuoksu

Kypsän marjainen, kevyesti paahteinen, makean mausteinen, yrttinen

Maku

Keskitäyteläinen, tumman kirsikkainen, mausteinen, vaniljainen, kehittynyt ja moniulotteinen.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Hedelmäisyytensä ansiosta soveltuu sekä kevyemmille alkuruoille että pastoille, mutta siinä on myös luonnetta tuhdimmille ruoille kuten paisteille, grillatuille liharuoille ja Toscanan alueen erikoisuuksille.

Valmistus

Dogajolo Rosso on kuin pieni supertoskanalainen - hedelmäisyys tulee Sangiovesesta ja Cabernet Sauvignon tuo siihen maskuliinisuutta ja runkoa. Rypälelajikkeet on valmistettu erillään. Käymisen loppuvaiheessa viinit sekoitetaan jonka jälkeen viini käy malolaktisen käymisen pienissä tammitynnyreissä. Viini on juotavissa jo nuorena, mutta se ikääntyy hyvin muutamia vuosia ja aromit syvenevät.

Tarina

Carpineton synty ajoittuu vuoteen 1967, kun Giovanni Carlo Sacchet ja Antonio Mario Zaccheo päättivät vaatimattomasti mullistaa viininvalmistuksen ja tehdä niin hyvän Chianti Classicon että siitä tulisi lopulta maailmankuulu. He näkivät Toscanan viinialueessa potentiaalia tällaiselle viinille, ja yhdistettynä sen aikaisiin moderneihin viinintuotantomenetelmiin ja lopulta tällainen viini syntyi. Carpineto on sittemmin viidenkymmenen vuoden aikana kasvanut kansainväliseksi tuottajaksi, jonka viinejä saa yli 70 maasta ympäri maapalloa. Viinien laatu puhuu puolestaan: niiden intensiivisyys, tinkimättömyys ja laadun tasaisuus ovat tunnusmerkkinä Carpineton viineille, varsinkin pitkää kellarointia kestävien punaisten. Tunnustuksena viinien korkeasta laadusta Carpineto on voittanut lukemattomia tunnustuspalkintoja vuosien saatossa.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

13 %

Alkon tuotenumero

915205

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Carpineto

Suljenta

Luonnonkorkki

Sokeripitoisuus

1 g/litra

Rypäleet

Sangiovese, Cabernet Savignon

Tuotenumero

1028525