Mehevä & Hilloinen

Roteva & Voimakas

Vivahteikas & Kehittynyt

Marjaisa & Raikas

Pehmeä & Hedelmäinen

Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso 2017

Punaviinit Italia
Nauta Nauta Nauta
Lammas Lammas Lammas
Pataruoka Pataruoka Pataruoka
Porsas Porsas Porsas
Vuoden Viinit pronssimitali Vuoden Viinit pronssimitali
Täyteläinen, runsas ja kehittynyt Ripasso-menelmällä valmistettu punaviini Italian Venetosta.
Saatavana valmiissa jouluisessa lahjapakkauksessa Alkon myymälöistä ja verkkokaupasta.
Katso myymäläsaatavuus Alko.fi
Väri
Granaatinpunainen, kehittynyt väri
Tuoksu
Tuoksussa on runsas ja täyteläinen, punaisia marjoja, kypsää kirsikkaa, kuivattuja hedelmiä, taatelia ja suklaata sekä hentoa paahtuneisuutta.
Maku
Maku on tyylikkään täyteläinen, maukas, lämmin, kevyesti mausteinen ja miellyttävän hapokas sekä aavistus jäännössokeria.
Menestys & Maine
'Erinomainen ja harmoninen viini on enemmän kuin hintansa arvoinen. Makuun tuovat särmikkyyttä hieman karheiden tanniinien lisäksi eloista hedelmähapot. Viinin on parhaimmillaan riistan seurassa, mutta myös muut tummat lihat toimivat. 4/5 tähteä.' - Viinistä Viiniin -opas
Pronssia, sarja Eurooppalaiset punaviinit 11-17 euroa. - Vuoden Viinit 2016 -kilpailu
'Kuivattuja hedelmiä ja makeita mausteista muistuttava tuoksu on tummasävytteinen. Siitä voi erottaa muun muassa taateleiden ja nahan vivahteita. Runsas maku on suunmyötäinen ja moniulotteinen. Viini on eloisa ja siinä on hyvä jännite. Aromeiltaan myös mausta voi erottaa nahkaisuutta, samoin kuivattuja hedelmiä. Kokonaisuus jättää pitkään suussa viipyvän moniulotteisen ja nielua lämmittävän, luonteikkaan jälkivaikutelman.' 5/5 tähteä (tyylikäs huippuviini) - Viini-lehti
Tarina
Ripasso-käymismenetelmän jälkeen viiniä on kypsytetty 12 kuukautta tammitynnyreissä sekä 8-12 kuukautta pullossa. Ripasso-menetelmässä hyödynnetään Amarone-viinin valmistuksesta jäljelle jäänyttä rypälemassaa. Amarone puolestaan valmistetaan kuivatuista viinirypäleistä, jolloin siihen saadaan konsentroitunutta syvyyttä.
Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Rypäleet
Corvina
Rondinella
Negrara
Sokeripitoisuus
7.00 g/litra
Alkoholipitoisuus
13.50 %
Pakkauskoko
75 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Tuottaja

Cecilia Beretta

Cecilia Berettan viinitila kuuluu venetolaiselle Pasqua-perheyritykselle. Sen viinitarhat sijaitsevat Valpolicella Classicon sydänalueilla, vanhan maalaiskartanon ympärillä, jota 1600-luvulla emännöi krevitär Cecilia Beretta. Hän oli sivistynyt kultturinainen ja suuri hyväntekijä, joka omisti elämänsä alueen ihmisten elinolosuhteiden parantamiseen.
Lue lisää tuottajasta
Alue / luokitus
DOC Valpolicella Superiore
Altian tuotenumero
1002493
Alkon tuotenumero
432989

Ruoka - ja tarjoiluvinkit

Cecilia Beretta

Cecilia Berettan viinitila kuuluu venetolaiselle Pasqua-perheyritykselle. Sen viinitarhat sijaitsevat Valpolicella Classicon sydänalueilla, vanhan maalaiskartanon ympärillä, jota 1600-luvulla emännöi krevitär Cecilia Beretta. Hän oli sivistynyt kultturinainen ja suuri hyväntekijä, joka omisti elämänsä alueen ihmisten elinolosuhteiden parantamiseen.