Cune Gran Reserva 2012

Cune Gran Reserva 2012


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: NautaLabel: GrilliruokaLabel: LammasLabel: Riista

30,99 €

Löydä Alkosta

Viinilehdeltä 5* ja Tyylikäs huippuviini sekä Luonteikas viini -maininnat. Pitkään tammitynnyreissä kypsytetty, mahtavan syleilevä ja kypsä Rioja punaviini parhaimmille liharuoille.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Tumma rubiininpunainen

Tuoksu

Tumman marjainen, karhunvatukkainen, mustikkainen, kevyellä tammisella mausteisuudella.

Maku

Täyteläinen tyylikkäillä tanniineille. Vivahteikas makumaailma tummalla marjaisuudella ja pehmeällä hedelmäisyydellä, joiden vastapainoksi kevyttä mausteisuutta ja tammisuutta.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Sopii monenlaisille liharuoille ja makkaroille unohtamatta riistaa ja lammasta. Erinomainen grillattavien ruokien seuraksi sekä tuhdimmille tapaksille.

Valmistus

Käsin valitut ja kerätyt rypäleet. Viini saa upean värinsä käymisen aikana tapahtuvasta maseroinnista. Viinit kypsyvät amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä 24 kuukauden ajan. Ennen pullotusta viini kirkastetaan kananmunan valkuaisella. Pullokypsytys tapahtuu lämpötilakontrolloiduissa olosuhteissa 36 kuukauden ajan ennen myyntiinlaskua.

Tarina

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja, joka on alun perin lähtöisin Haron kaupungista Riojasta. CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän. CVNE:n alaisuudessa toimii useita viinibrändejä neljällä alueella: Riojasa, Ribera del Duerossa, Ruedassa ja Kataloniassa Cavan alueella. Lisäksi CVNE:llä on tarhoja myös Kanarian saarilla. Rioja on CVNE:n tärkein viinialue, ja sieltä tulee Cunen, Viña Realin, Continon ja Imperialin viinit. Riojassa CVNE:n viinitarhat keskittyvät parhaille alueille Rioja Alavesan ja Rioja Altan alueille lähelle Ebro-jokea. Alueet sijaitsevat muuta Riojaa hieman korkeammalla ja ilmasto on siitä johtuen hieman viileämpi, antaen viineille eleganssia ja vivahteikkuutta.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

902617

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

CVNE

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

Spain - Rioja - Rioja

Sokeripitoisuus

2 g/litra

Rypäleet

Graciano, Mazuelo, Temprinillo

Tuotenumero

1028542