Cune Reserva 37,5 cl

Cune Reserva 37,5 cl


Mehevä & Hilloinen

Label: NautaLabel: LammasLabel: PorsasLabel: Miedot juustot

9,98 €

Löydä Alkosta

Täyteläinen Riojan punaviini pienessä pullokoossa ainoalta espanjalaiselta viinitalolta, joka on saanut Robert Parkerilta 100 pistettä sekä puna- että valkoviinistä.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Viini on väriltään granaatinvärinen, ja sen reunoilla on vaaleanpunaisia vivahteita.

Tuoksu

Viinin aromien intensiteetti on korkea, ja siinä on marjojen ja lakritsan aromeja, jotka yhdistyvät tynnyreissä kypsytyksen tuloksena syntyneisiin aromeihin, kuten mausteisiin, vaniljaan ja anikseen liittyviin vivahteisiin.

Maku

Maku on pehmeä, koska hyvin integroitunut tanniini antaa eleganssia ja pituutta hedelmäiselle ja balsamimaiselle jälkivaikutelmalle.

Valmistus

Cune Reserva -viinin valmistukseen käytettävät rypäleet ovat peräisin yhtiön Caballeros-, Santo Tomás- ja Sarnamoros-tiloilta, jotka sijaitsevat Rioja Altassa Rodeznon, Villalban ja Haron kaupungeissa. Maaperä on pääasiassa kalkkipitoista savea, ja se sijaitsee 500-600 metrin korkeudessa. Viinit ovat 20-25 vuotta vanhoja, ja kaikki Cune Reservan rypäleet korjataan käsin. Malolaktisen käymisen jälkeen viini kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä (osittain uusissa) ja amerikkalaisissa tynnyreissä. Prosessi jatkuu 24 kuukauden ajan, jonka aikana viini kehittyy ja omaksuu näiden kahden puulajin ominaispiirteet. Luonnollisen selkeytyksen jälkeen seuraa toinen kypsytys- ja tasapainotusvaihe. Viini viipyy pullossa CVNE:n kellarissa vähintään 12 kuukautta ennen kuin se päästetään markkinoille.

Tarina

CVNE, Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu espanjalainen perhetuottaja Riojasta. CVNE:n logossa oleva Espanjan lippu symboloi viinitalon kansainvälistä asemaa: CVNE on espanjalaisen viinin lähettiläs maailmalla. Sen osuus riojalaisten viinien markkinoista on esimerkiksi Espanjassa yli 11% ja useilla markkinoilla jopa enemmän.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

14 %

Alkon tuotenumero

497004

Tilavuus

0,375 l

Tuotemerkki

CVNE

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Rioja - Rioja

Sokeripitoisuus

0 g/litra

Rypäleet

Tempranillo, Graciano

Tuotenumero

1028829