Mehevä & Hilloinen

Roteva & Voimakas

Vivahteikas & Kehittynyt

Marjaisa & Raikas

Pehmeä & Hedelmäinen

Gibier Bordeaux Rouge 2014

Punaviinit Ranska
Arvostetun Bordeaux-tuottaja Château Liversanin riistaviini on klassinen Haut-Médoc -rypälesekoitus, jota on kypsytetty 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viinin nimi Gibier tarkoittaa suomeksi riistaa.
Katso myymäläsaatavuus Alko.fi
Alkon tilausvalikoimassa Tilausvalikoiman tuotteita voit tilata kätevästi Alkon verkkokaupasta. Toimitusaika 2-4 päivää.
Gibier Bordeaux Rouge 2014
Katso myymäläsaatavuus Alko.fi
Alkon tilausvalikoimassa Tilausvalikoiman tuotteita voit tilata kätevästi Alkon verkkokaupasta. Toimitusaika 2-4 päivää.
Tuoksu
Tuoksu on syvä ja monimuotoinen. Siitä voi löytää mustaherukkaa, mustikkaa, tummaa kirsikkaa, hentoa kukkaisuutta sekä mausteisuutta ja mietoa savuisuutta.
Maku
Maku on täyteläinen, raikas sekä marjaisen hedelmäinen. Viinin tanniinit ovat vielä ryhdikkäitä, mutta pullokypsytys on jo hieman pyöristänyt niitä. Jälkimaku on pitkä ja ryhdikäs.
Tarina
Gibier Bordeaux Rouge 2014 tulee Château Liversanin tilalta Ranskan Haut-Médocista ja se on saanut arvostetun Cru Bourgeois luokituksen, jonka saa vuosittain noin 240-250 Médocin viiniä. Vuosi 2014 oli erittäin hyvä satovuosi Haut-Médocissa (Wine Spectator 93 pistettä) ja erityisesti sopivan lämmin ja kuiva syys-lokakuu nostivat sen loistoonsa. 2014 vuosikerran viinejä voi yleisesti kuvailla sanoilla aromaattinen, raikas, selkeä sekä tumman marjainen ja hedelmäinen.

Valmistustapa
Gibier Bordeaux Rouge 2014 on klassinen Haut-Médoc rypälesekoitus ja sitä on kypsytetty 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Rypäleet
Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 44%, Cabernet Franc 4%, Petit Verdot 2%
Alkoholipitoisuus
13.00 %
Pakkauskoko
75 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Alue / luokitus
AOC Haut-Médoc Cru Bourgeois
Altian tuotenumero
1025841
Alkon tuotenumero
927912

Ruoka - ja tarjoiluvinkit