Irrepetible de Altolandon

Irrepetible de Altolandon


Label: NautaLabel: LammasLabel: Mausteiset ja lihaisat makkaratLabel: Pataruoka

13,21 €

Löydä Alkosta

Irrepetible on nimensä mukaan ainutlaatuinen viini. Sekoitus Syrah & Malbec Espanjasta ei ole mitenkään tavallinen ja ehkä ainoa lajissaan.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Tummanpunainen.

Tuoksu

Runsas tuosumaailmaa, jossa marjaisia ja mausteisia aromeja.

Maku

Eloisa, täyteläinen ja mehevä viini jossa myös herkkyyttä ja ihanaa maamaisuutta. Viinissä on rakennetta ja tarhaolosuhteista syntynyt luontainen raikas mineraalisuus.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Monipuolinen ruokaviini sopii erinomaisesti runsaiden liharuokien kanssa.

Valmistus

Artesaaniviini tehdään luontoa kunnioittaen ja viinin käyminen tapahtuu vain villihiivojen kanssa luonnollisessa ympäristössä ilman aputoimenpiteitä. Hieman lisättyjä sulfiitteja pullotuksen yhteydessä ( 50mg/l).

Tarina

Altolandonin tarhat sijaitsevat Landeten uinuvan maalaiskaupungin liepeillä La Manchan pohjoisemmassa nurkassa. Korkea sijainti 1000 metrissä ja monipuolinen maaperäkoostumus muodostaa moniulotteisten viinien valmistuksen selkärangan ja korkea ilmanala takaa tarvittavat lämpötilaerot sekä täydelliset olosuhteet viininviljelyyn muutoin erittäin kuumassa ilmastossa. Olosuhteet tuovat viineihin erinomaisen happotasapainon sekä mineraalisuuden ja mahdollistaa persoonallisten huippuviinien tuotannon. Altolandon tarhat ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Tilan maaperävaihtelut lyhyidenkin etäisyyksien sisällä tuo vivahdetta ja siksi he viljelevät ueita eri lajikkeita jotka kaikki vinifioidaan erikseen, luonnollisesti, omassa tahdissaan, vain villihiivojen avulla. Viinit tehdään artesaanihenkisesti ja lopullinen viini ratkaisee mihin se sekoitetaan vai pullotetaanko omana viininä. Tarhoilla kasvaa laaja valikoima rypälelajikkeita, joista suurin osa ei ole Espanjalle tyypillisiä, kuten Malbec, Syrah. Viinintekijä Rosalia Molinan viinit ovat valmistetu rakkaudella ja suurella huolella ja viinit ovat luomusertifioituja ja vegaaneilla soveltuvia. Sulfiitteja lisätään vain nimeksi jos ollenkaan ja kaikki viinit ovat stabiloimattoimia ja suodattamattomia. Osa viineistä kypsyy oman maaperän savesta valmistetuissa amforoissa.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Alkoholipitoisuus

14 %

Alkon tuotenumero

924507

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Bodega Altolandon

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Spain - Manchuela - Manchuela

Tuotenumero

1028910