Mehevä & Hilloinen

Roteva & Voimakas

Vivahteikas & Kehittynyt

Marjaisa & Raikas

Pehmeä & Hedelmäinen

Nederburg The Motorcycle Marvel

Punaviinit Etelä-Afrikka
Nauta Nauta Nauta
Grilliruoka Grilliruoka Grilliruoka
Pataruoka Pataruoka Pataruoka
Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza
Kunnianosoitus viinintekijä Günter Brőzelille, jonka intohimona oli viininvalmistus sekä moottoripyörät. Rhône-tyyppinen punaviini Etelä-Afrikasta, jonka pehmeät tanniinit tukevat viinin yhdistämistä pata- ja liharuoalle.

Maailman ihailluimpien viinibrändien 2021 TOP50 listalla!
Nederburg The Motorcycle Marvel
Hinta Alkossa
19,99 €
Väri
Tummanpunainen
Tuoksu
Runsas, hieman kehittynyt, tumman marjainen, karhunvadelmaa, kuivattua luumua, viikunaa, paahteisuutta
Maku
Täyteläinen ja intensiivinen maku, jossa tuoksua vastaavaa tummaa marjaisuutta sekä paahteisuutta ja kuivattuja hedelmien aromeja. Kehittyneessä jälkimaussa myös nahkaa ja aavistus tammisuutta. Tasapainoiset hapot pitävät viinin ryhdissä ja kypsät, pehmeät tanniinit antavat rakennetta ja moniulotteisuutta pitkään jälkimakuun.
Menestys & Maine
Varsinkin viinin lämmin, tummaluumuinen tuoksu vetosi sielun perukoihin. Maku on täyteläinen, pehmeän hapokas ja mustaherukkainen. Metsämustikkaisuus luo tämän lisäksi liki kansallisromanttisen tunnelman. - Pekka Suorsa, Ilta-Sanomat 17.3.2018
Nederburg valittiin jo viidettä kertaa maailman ihailluimpien viinibrändien joukkoon 2021. Nederburg sijoittui eteläafrikkalaisista viinibrändeistä listan korkeimmalle sijalle nro34.  Englantilainen Drinks International -lehti julkaisee vuosittain TOP50 ihailluinta viinibrändiä, joiden arvioinnin tekee 200 ammattilaisesta koostuva raati.  - Drinks International’s World’s Most Admired Wine Brands list of 2021
Tarina
Günter Brőzel, The Motorcycle Marvel, toimi Nederburgin legendaarisena viinintekijänä vuosina 1956-1989. Yli 80-vuotias Brőzel poikkeaa edelleen silloin tällöin kellarilla tarkkailemassa viinintekoa. Günter nosti intohimollaan Nederburgin nykyiseen maineeseen palkituimmaksi eteläafrikkalaiseksi viinitaloksi. Hän tuli tunnetuksi poikkeuksellisen korkeista laatuvaatimuksistaan niin rypäleiden kuin viininteon suhteen. Rypäleiden kasvua ja laatua hän tarkkaili ajellen ympäri farmeja 250-kuution BSA-moottoripyörällä. Vuonna 1985 hän sai ensimmäisenä eteläafrikkalaisena IWSC:n (International Wine & Spirit Competition) vuoden viinintekijän palkinnon. Günterin saavutuksia on myös ensimmäinen eteläafrikkalainen jalohomeisista rypäleistä tehty makea jälkiruokaviini Nederburg Edelkeur.
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Rypäleet
Carignan 32 %
Shiraz 31 %
Grenache 14 %
Cinsaut 13 %
Mourvèdre 10 %
Sokeripitoisuus
2.50 g/litra
Alkoholipitoisuus
14.50 %
Pakkauskoko
75 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Tuottaja

Nederburg

Etelä-Afrikan palkituimman viinitalon Nederburgin tunnusmerkkejä ovat perinteet ja laatu yhdistettyinä intohimoon, tarkkuuteen ja kärsivällisyyteen. Nederburg valmistaa eloisia ja hedelmäisiä, rakenteeltaan klassisia viinejä, jotka ovat saaneet useita tunnustuksia ympäri maailman.
Lue lisää tuottajasta
Alue / luokitus
WO Western Cape
Altian tuotenumero
1018779
Alkon tuotenumero
934587

Ruoka - ja tarjoiluvinkit

Nederburg

Etelä-Afrikan palkituimman viinitalon Nederburgin tunnusmerkkejä ovat perinteet ja laatu yhdistettyinä intohimoon, tarkkuuteen ja kärsivällisyyteen. Nederburg valmistaa eloisia ja hedelmäisiä, rakenteeltaan klassisia viinejä, jotka ovat saaneet useita tunnustuksia ympäri maailman.