Penfolds BIN 389 Cabernet Shiraz 2019

Penfolds BIN 389 Cabernet Shiraz 2019


Roteva & Voimakas

Label: NautaLabel: NautiskelujuomaLabel: Voimakkaat juustotLabel: Riista

79,90 €

Löydä Alkosta

Upea klassikko, myös 'Baby Grangeksi' kutsuttu täyteläinen Cabernet Shiraz ikoniselta, maailman ihaillummalta viinibrändiksi nimetyltä tuottajalta. Täydellinen lahjaviini, joka kestää kellarointia yli 20 vuotta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Syvän tummanpunainen.

Maku

Täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, mustaherukkainen, suklainen.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Upea viini sellaisenaan nautittavaksi, mutta sopii täydellisesti myös voimakkaiden juustojen ja liharuokien, kuten hyvän pihvin tai riistan kanssa nautittavaksi.

Valmistus

Viinin kypsytys amerikkalaisissa hogsheads-tynnyreissä kestää 12 kuukauden ajan (25 % uusia tynnyreitä).

Tarina

Penfolds BIN 389, Australian kellaroiduin ja kerätyin viini on todellinen klassikko, viinitalon ns. signature blend, jonka Penfoldsin legendaarinen Max Schubert loi jo vuonna 1960. Bin 389 -viiniä kutsutaan usein ‘Baby Grangeksi’, koska viinin valmistuksessa käytetään samoja tynnyreitä kuin edellisen vuosikerran Grange -viinissä. Penfoldsin filosofian mukaisesti BIN 389 on ns. multiregional-viini, jonka rypäleet poimitaan parhaimmilta alueilta eri puolilta Etelä-Australiaan kunkin vuoden sadon mukaan. Rypäleet, joita on käytetty 2019 vuosikerrassa tulevat Padthawayn, McLaren Valen, Coonawarran, Wrattonbullyn ja Barossa Valleyn alueilta. BIN 389 on aina Cabernet Sauvignonin ja Shiraz:n sekoitus (2019 vuosikerrassa 53 % Cabernet Sauvignonia ja 47 % Shirazia).

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

14,5 %

Alkon tuotenumero

906338

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

TWE - Treasury Wine Estates

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Australia - South Australia - South Australia

Sokeripitoisuus

1 g/litra

Rypäleet

Cabernet Sauvignon, Shiraz

Tuotenumero

1027929Drinks International valitsi Penfoldsin maailman ihallummaksi viinibrändiksi 2019 mikä oli jo toinen kerta tässä arvostetussa vuosittaisessa kilpailussa ja erittäin arvotettu kunnianosoitus Penfoldsin 175 -vuotisen pitkän historian juhlavuonna.

- Drinks International