-6%

Santa Julia Pinot Noir Flores Negras

Santa Julia Pinot Noir Flores Negras


Marjaisa & Raikas

Label: Rasvainen kalaLabel: PorsasLabel: Salaatit KasvisruokaLabel: Sienet

14,99 €

15,98 €

Löydä Alkosta

Vivahteikas Pinot Noir Argentiinasta

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Hienovarainen, punaisten marjojen sävyttämä tuoksu. Siinä on punaherukkaa, karpaloa, yrttejä ja hentoa metsäistä vivahdetta.

Maku

Kevyehkö maku toistaa tarkasti tuoksun marjaiset sävyt. Viinissä on lisäksi puolukan, kukkaisuuden ja hennon paahteisuuden aromeja. Terhakka hapokkuus antaa viinin suutuntumalle särmää ja kantaa kokonaisuutta hieman suuta supistavaan jälkivaikutelmaan.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Tiivisliemiset pataruoat. Myös tummat linturuoat hapokkaiden kastikkeiden kera.

Tarina

Santa Julia -viinit kuuluvat Zuccardin viinitaloon ja ovat saaneet nimensä perheen tyttären Julian mukaan. Viinitalon historia juontaa juurensa 1950-luvulle, jolloin Alberto ”Tito” Zuccardi saapui Mendozaan toisaalta Argentiinasta, minne hänen italialaisvanhempansa olivat asettuneet Avelinosta. Insinööri Alberto aloitti kokeilut uusien keinokastelumenetelmien kanssa, jotka ovat edelleen viininviljelyn avainosassa alueen kitsaan sademäärän takia. Viinituotannon Alberto aloitti vuonna 1963 Maipússa, ja vaimonsa Emman kanssa he ovat edelleen 50 vuotta myöhemmin vahvasti mukana perheen viinibisneksessä. Kolme sukupolvea Zuccardin perhettä tekee intohimoisesti viinejä sekä oliiviöljyjä ja nykyään Bodega Zuccardia Mendozassa ja Uco Valleyssa johtaa Sebastián Zuccardi isoisänsä Alberton ja isänsä Josén jalanjäljissä. José ja Sebastián Zuccardi ovat moneen kertaan kansainvälisesti palkittuja viinintekijöitä ja Sebastiánin tavoitteena on valmistaa viinejä, jotka parhaiten ilmaisevat alkuperänsä, maaperänsä ja viinitarhojen äärimmäiset ilmasto-olosuhteet jokaisessa lasillisessa. Hänen aloitteestaan viinitilalla on ollut vuodesta 2008 lähtien tutkimus- ja kehitysalue, joka on omistettu terroirin ja viinin laatuun vaikuttavien erilaisten muuttujien tutkimiseen. Vuonna 2019 Decanter-lehti valitsi Sebastiánin Etelä-Amerikan parhaaksi viinintekijäksi ja vuonna 2022 Wine Enthusiast -lehti puolestaan Zuccardin parhaaksi uuden maailman viinitaloksi.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

453727

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Zuccardi

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

Argentina - Argentina - Argentina

Sokeripitoisuus

3 g/litra

Rypäleet

Pinot Noir

Tuotenumero

1028697