Paikallinen Ekosertifiointi
Tarapacá Gran Reserva 145 Anniversary Special Edition

Tarapacá Gran Reserva 145 Anniversary Special Edition


Roteva & Voimakas

Label: NautaLabel: Voimakkaat juustotLabel: LammasLabel: Riista

19,80 €

Löydä Alkosta

Tarapacá-viinitilan 145-vuotisjuhlavuoden kunniaksi lanseerattu rajallisen saatavuuden punaviini, jolle Viinilehti on antanut 5 tähteä maininnalla tyylikäs huippuviini ja edullinen ostos.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Hedelmäinen tuoksu, jossa myös punaisia marjoja, mustikkaa, pippuria, lakritsaa sekä vaniljaa ja paahdettujen mantelien aromeja.

Väri

Syvä rubiininpunainen

Maku

Rakenteeltaan runsas sekä eloisan mehevä viini, jossa tuoksun kaltaisia aromeita, miellyttävät tanniinit sekä erittäin pitkä jälkimaku. Maku on nuori ja viiniä voikin ikäännyttää useita vuosia.

Valmistus

Viini on valmistettu Cabernet Sauvignon -, Cabernet Franc – ja Syrah-rypälelajikkeista, jotka ovat sopeutuneet Isla de Maipoon erityisen hyvin. Näitä lajikkeita on Tarapacán tilalle istutettu jo 145 vuotta sitten. Viiniä on kypsytetty 12 kk:n ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Sopii mainiosti voimakkaampien liharuokien ja riistan sekä kovien juustojen kanssa. Mainio valinta esimerkiksi pääsiäispöytään lampaan kumppaniksi.

Tarina

Tarapacán viinitila sijaitsee Maipon laaksossa Andien vuoriston syleilyssä yli 2000 hehtaaria karunkaunista luontoa ympärillään. Isla de Maipo on yksi Chilen pienimpiä viinialueita, mutta koostaan huolimatta Tarapacá-viinit tunnetaan laadustaan ja lukuisista palkinnoistaan. Yli 145 vuoden viininviljelykokemus sekä huippuunsa viritetty tuotantoteknologia auttavat saavuttamaan parhaimman mahdollisen laadun. Viinitilan 145-juhlavuoden kunniaksi lanseerattu Tarapacá Gran Reserva 145 Anniversary -punaviini juhlistaa Viña Tarapacán historiaa yhtenä Chilen vanhimmista ja tunnetuimmista viinitiloista.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

14 %

Alkon tuotenumero

939843

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

VSPT

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Chile - Maipo - Maipo

Sokeripitoisuus

2,8 g/litra

Rypäleet

Cabernet Sauvignon, Syrah, Cabernet Franc

Tuotenumero

1027121