Paikallinen Ekosertifiointi
Tarapacá Reserva Pinot Noir

Tarapacá Reserva Pinot Noir


Label: Tapas ja AntipastiLabel: Rasvainen kalaLabel: PikkusuolaisetLabel: Pizza Pasta (Viinimaa)

10,99 €

Löydä Alkosta

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Mausteinen, intensiivinen, tuoreen marjaisa

Maku

Keskitäyteläinen, kirsikkainen, mustaherukkainen, vadelmainen, mausteinen. Maku on miellyttävän hapokas ja mausteisen tasapainoinen.

Valmistus

20% viinissä kypsyi ranskalaisessa tammessa 10 kuukautta. Loput viinistä kypsytettiin ruostomattomissa terästankeissa, jotta marjaisuus ja raikkaus saatiin pidettyä.

Tarina

Viña Tarapacá on vuonna 1874 perustettu viinitila Chilen sydämessä, Maipo Valleyn Isla de Maipossa, joka on Chilen pienin ja kuuluisin viininviljelysalue. Viña Tarapacá tekee viiniä hyödyntämällä yli satavuotista kokemustaan, mutta myös käyttämällä uusinta viininvalmistusteknologiaa parhaimman mahdollisen laadun takaamiseksi. Tarapacá on jo vuosia ollut vahvasti sitoutunut kestävän kehityksen ohjelmaan, jonka tärkeimmät osa-alueet ovat ympäristö, vedenkäytön hallinta, ihmisten hyvinvointi ja tuotteiden laatu. Tarapaca palkittiinkin vuonna 2016 Green Winery of the Year -palkinnolla. Periaate näkyy esimerkiksi tilan energiatuotannossa. Tavoitteena on, että jopa 50 prosenttia tilan energiatarpeesta katetaan vihreällä energialla. Tämän vuoksi viinitalolla on oma vesivoimala, joka hyödyntää ohi kulkevan joen luonnollista virtausta. Virta ohjataan erillisen kanavan kautta turbiiniin, minkä jälkeen vastaava määrä vettä palautetaan takaisin jokeen. Tämä takaa jatkuvan prosessin, jonka kapasiteetti tulee olemaan noin 250 kW kuukaudessa. Tarapacá on osa VSPT Groupia, jonka tavoitteissa on vähentää toimintansa hiilijalanjälkeä ja ottaa käyttöön uusia kestäviä toimintatapoja.

Upea uuden maailman marjaisa & raikas Pinot Noir, joka hurmaa monipuolisuudellaan. Loistava viini risotolle, pitsalle ja rasvaisemmalle kalalle.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Alkon tuotenumero

957313

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

VSPT

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

Chile - Aconcagua - Casablanca

Tuotenumero

1027588