LuomuBiodynaaminen
Valdifalco Loacker Lodolaia Syrah

Valdifalco Loacker Lodolaia Syrah


Mehevä & Hilloinen

Label: NautaLabel: Voimakkaat juustot

29,99 €

Löydä Alkosta

Valdifalcon tilan lippulaivaviini. Rypäleet kasvavat Toscanan Maremmassa, ja aivan vierestä kulkee yksi maailman vanhimmista valtateistä, Via Appia. Alueella puhaltavat Välimeren tuulet pitäen biodynaamisesti viljellyt tarhat puhtaina, ja meri pilkottaa viinitarhoille. Alue on Syrah'lle otollista kasvualustaa, ja viini saa paksun ja tumman, hieman Australialisiin Shiraz-viineihin kallellaan olevan profiilin. Riistalle ja tuhdeille ruoille, mutta myös meditatiiviseksi elämysviiniksi sellaisenaan.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Hyvin tummasävytteinen, hieman kehittynyt, mustaherukkaa, karhunvatukkaa ja pippurisuutta huokuva, luonteikas tuoksu.

Maku

Täyteläinen maku toistaa tarkasti tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi orastavaa nahkaisuutta, tummaa luumua ja paahteista mausteisuutta. Vaikka viini on kehittynyt, on se hyvin ryhdikäs. Siitä pitävät huolen hapankirsikkainen hapokkuus ja hieman suuta kuivattavat tanniinit. Viini jättää vivahteikkaan, napakan jälkivaikutelman.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Huolellisesti ja ajan kanssa valmistetut riista- ja liharuoat, kuten lammas yrttikuorrutuksella tai karitsa. Kovat, kypsät juustot.

Valmistus

Rypäleet on kerätty ja valikoitu käsin. Viini käy luonnon hiivoilla. Alkoholikäymisen jälkeen viini käy happoja pehmentävän malolaktisen käymisen. Maseraatiossa hyödynnetään sekä ns. delestagea, jossa viini pumpataan pois tankista ja takaisin kuorien päälle, että ns. pump overia, jossa käyvää viiniä pumpataan sakan päälle. Molempien teknikoiden takoitus on saada värit ja tanniinit irtoamaan käyvästä mehusta viiniin. Viini kypsyy ensin 12 kuukautta ranskalaisesta tammesta tehdyissä 225 litran tynnyreissä, joista 30% on uusia. Tämän jälkeen viini saa kypsyä vileä 5000 litran tammitankeissa noin puoli vuotta ennen pullotusta.

Tarina

Loacker Tenuta Valdifalcon 22 hehtaarin tarhat sijaitsevat Toscanan rannikolla Maremmassa, vain neljä kilometriä merenrannasta. Tarhoilla vallitsee lempeä välimerellinen ilmasto ja maaperä on rauta- ja kalkkipitoista. Loackerin biodynaamisen viinifilosofian mukaan maa, aurinko, tuuli ja meri ovat pääosassa viinin viljelyssä, joihin ihminen tuo oman osansa. Kemiallisten lisä- ja torjunta-aineiden käyttö on kiellettyä.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

14,5 %

Alkon tuotenumero

933557

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Loacker

Suljenta

Muu suljenta

Sokeripitoisuus

2 g/litra

Rypäleet

Syrah

Tuotenumero

1028717