Mehevä & Hilloinen

Roteva & Voimakas

Vivahteikas & Kehittynyt

Marjaisa & Raikas

Pehmeä & Hedelmäinen

Wynns Coonawarra The Gables

Punaviinit Australia
Nauta Nauta Nauta
Riista Riista Riista
Grilliruoka Grilliruoka Grilliruoka
Lammas Lammas Lammas
Upean täyteläinen, mehevän voimakas Coonawarran alueen Cabernet Sauvignon -punaviini historialliselta Wynns Estate -viinitalolta.
Wynns Coonawarra The Gables 2016
Hinta Alkossa
15,98 €
Tuoksu
Täyteläinen, tanniininen, mustaherukkainen, tumman kirsikkainen, vadelmahilloinen, kevyen kaakaoinen, mausteinen, mm. salvian ja timjamin aromeja.
Maku
Monivivahteinen, rotevan voimakas Cabernet Sauvignon, jossa hienostuneet tanniinit. Tummaa mustaherukkaa, kirsikkaa ja luumua, hienostunutta mausteisuutta, timjamia ja seetripuun aromeja.
Menestys & Maine

4 tähteä Helsingin Sanomien Jouko Mykkäsen ruokatorstain numerossa 26.3.2020:

"Tämä tasapainoinen punaviini todistaa sen, että Australian Coonawarra sopii oivasti Cabernet Sauvignonin viljelyyn. Yrttinen ja marjahilloinen  Wynns Coonawarra The Gables 2016 on hyvä viini liharuokien ja keskivahvojen juustojen seuraan. Kuiva viini on monesta australialaisviinistä poiketen selvän hapokas, vain keskitäyteläinen, ja maukas hedelmäisyyskin on vain kohtuullisen runsas. Kun tähän yhdistetään vieno tanniinien karvaus, lopputulos on tyylikäs ja sangen tasapainoinen."

Tarina
Viinin nimessä käytettävä "The Gables" -lisänimi viittaa viinitilan päärakennuksen kolmionmuotoiseen harjakattoon, jonka on suunnitellut melbournelainen Richard Beck vuonna 1953. Kuva harjakatosta on siitä asti ollut käytössä kaikissa Wynns Estaten viineissä ja siitä on tullut yksi Australian tunnetuimmista viinisymboleista.
Historia
Skotlantilainen John Riddoch perusti viinitilan Etelä-Australian Coonawarraan vuonna 1891, joka sittemmin nimettiin Wynns Estateksi David Wynnin ostettua viinitilan ja -tarhat vuonna 1951. Wynns on niittänyt mainetta upeilla viineillään siitä asti ja The Gables -viinistä on tullut yksi Coonawarran alueen tunnetuimmista Cabernet Sauvignon -punaviinin edustajista. Coonawarra on tunnettu ns. ‘terra rossa’ -maaperästä, punaisesta kivimaasta, joka tuo rypäleisiin upeaa kompleksisuutta, eleganttiutta ja intensiivistä hedelmäisyyttä.
Valmistustapa
Viini valmistetaan pienissä erissä Coonawarran alueen parhaista rypäleistä ja kypsytetään 14 kuukauden ajan ranskalaisissa tammiastioissa, hogsheads -tynnyreissä (250 litraa) ja pienemmissä viinitynnyreissä. Viini on heti valmis nauttivaksi, mutta sen voi myös kellaroida n.7 vuoden ajaksi.
Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Rypäleet
100 % Cabernet Sauvignon
Sokeripitoisuus
0.60 g/litra
Alkoholipitoisuus
13.50 %
Pakkauskoko
75 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekorkki
Tuottaja
Alue / luokitus
Coonawarra
Altian tuotenumero
1026217
Alkon tuotenumero
449477

Ruoka - ja tarjoiluvinkit

Wynns Coonawarra Estate

Vuonna 1951 Australian Coonawarraan perustettu Wynns valmisti maan ensimmäisen kaupallisen Cabernet Sauvignon -viinin ja on toiminut siitä lähtien viinialueen johtavana suunnannäyttäjänä.