Mehevä & Hilloinen

Roteva & Voimakas

Vivahteikas & Kehittynyt

Marjaisa & Raikas

Pehmeä & Hedelmäinen

Wynns Coonawarra The Gables 2016

Punaviinit Australia
Nauta Nauta Nauta
Mausteiset Ja Lihaisat Makkarat Mausteiset Ja Lihaisat Makkarat Mausteiset Ja Lihaisat Makkarat
Voimakkaat Juustot Voimakkaat Juustot Voimakkaat Juustot
Uutuus -upea täyteläinen, rotevan voimakas Coonawarran alueen Cabernet Sauvignon historialliselta Wynns Estaten -viinitalolta.
Alkon vakiovalikoimasta alkaen maaliskuun 2020 alku.
Katso myymäläsaatavuus Alko.fi
Tuoksu
Tummaa kirsikkaa ja hentoista mausteisuutta, salvian ja timjamin aromeja.
Maku
Monivivahteinen, rotevan voimakas Cabenet, jossa hienostunut tanniinisuus. Tummaa mustaherukkaa, kirsikkaa ja luumua, hienostunutta mausteisuutta, timjamia ja seetripuun aromeja.
Tarina
Skotlantilainen John Riddoch perusti viinitilan Etelä-Australian Coonawarraan vuonna 1891, joka sittemmin nimettiin Wynns Estateksi David Wynnin ostettua viinitilan ja -tarhat vuonna 1951. Wynns on niittänyt mainetta upeilla viineillään siitä asti ja The Gables -viinistä on tullut yksi Coonawarran alueen tunnetuimmista Cabernet Sauvignon -punaviinin edustajista.
Viinin nimessä käytettävä "The Gables" -lisänimi viittaa viinitilan päärakennuksen kolmionmuotoiseen harjakattoon, jonka on suunnitellut melbournelainen Richard Beck vuonna 1953. Kuva harjakatosta on siitä asti ollut käytössä kaikissa Wynns Estaten viineissä ja siitä on tullut yksi Australian tunnetuimmista viinisymboleista.
Coonawarra on tunnettu ns. ‘terra rossa’ -maaperästä, punaisesta kivimaasta, joka tuo rypäleisiin upeaa kompleksisuutta, eleganttiutta ja intensiivistä hedelmäisyyttä.
Viini valmistetaan pienissä erissä Coonawarran alueen parhaista rypäleistä ja kypsytetään 14 kuukauden ajan ranskalaisissa tammiastioissa, hogsheads -tynnyreissä (250 litraa) ja pienemmissä viinitynnyreissä. Viini on heti valmis nauttivaksi, mutta sen voi myös kellaroida n.7 vuoden ajaksi.
Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Rypäleet
100 % Cabernet Sauvignon
Sokeripitoisuus
0.60 g/litra
Alkoholipitoisuus
13.50 %
Pakkauskoko
75 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekorkki
Tuottaja
Alue / luokitus
Coonawarra
Altian tuotenumero
1026217
Alkon tuotenumero
449477

Ruoka - ja tarjoiluvinkit

Wynns Coonawarra Estate

Vuonna 1951 Australian Coonawarraan perustettu Wynns valmisti maan ensimmäisen kaupallisen Cabernet Sauvignon -viinin ja on toiminut siitä lähtien viinialueen johtavana suunnannäyttäjänä.