UUTUUS

Pedra Nº 03 White Port 0,5l

Pedra Nº 03 White Port 0,5l


Label: Marjat ja hedelmätLabel: SeurustelujuomaLabel: Aperitiivi

23,50 €

Löydä Alkosta

Raikas, elegantti valkoinen portviini on monikäyttöinen juoma, jonka rypäleet ovat kasvaneet tuottajan korkeimmilla tarhoilla Douro-laaksossa

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalea, kuultava olki

Tuoksu

Raikkaan sitruksinen tuoksu, jossa ananasta ja trooppisia hedelmiä sekä persikan ja kurkun vivahteita.

Maku

Täyteläinen ja pitkä maku olematta raskaan makea. Raikkaus ja makeus täydentyy hunajaisen ja sitrusmaisen tasapainoiseen makuelämykseen.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Tarjoile viileänä aperitiivina tai pitkänä juomana laadukkaan tonicin kanssa jäillä. Tai käytä drinkeissä Ginin korvikkeena.

Valmistus

Valkoinen portviini Douron alkuperäislajikkeista käy villihiivoilla viileässä kunnes käyminen pysäytetään lisäämällä etanolia viiniin. Rabigato, Gouveio, Viosinho lajikkeet tulevat tilan korkeimmilta tarhoilta Douro-laaksossa. Korjuu tapahtui käsin ja viileät rypäletertut puristetaan kokonaisina ja käyminen mahdollisimman viileässä hedelmäisyyden ja raikkauden säilyttämiseksi viinissä. Viini kypsyy sakan kanssa ennen sekoitusta ja pullotusta.

Tarina

Douron sydämessä, Soutelinhossa Favaiosissa sijaitseva viinitilan terassit nousevat Pinhao-joen jyrkille terassirinteille. Tilan historia juontaa juurensa 1700-luvulle ja tarhoilta löytää kolme graniittimerkkiä (Feitoria), jotka sijoitettiin parhaille tarhoille alueen rajauksen yhteydessä 1758-1761. Tila on ainoa yksittäinen Quinta, jolla on 3 näitä Feitoria. 1990-luvun puolivälissä / 2000-luvun alussa tapahtuneen kunnostusprojektin jälkeen tilalla alettiin valmistaa DOC Douro -pöytäviinejä. Uudet omistajat ostivat Pedra Altan juuri ennen vuoden 2018 sadonkorjuuta, ja tiimi yhdessä viinintekijä João Piresin kanssa oppivat koko ajan ymmärtämään mitä tämä pala maata voi tarjota hyvän viinin ystäville. 35 hehtaarin viinitarhat sijaitsevat 230-550 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella, ja ne on istutettu eri puolille kukkuloita, terassitarhoille. Tämä korkeuden vaihtelun ja auringolle altistumisen yhdistelmä auttaa takaamaan täydellisen tasapainon ja monimuotoisuuden viineissä. Terasseilta löytyy yli 40 vuotta vanhoja viiniköynnöksiä sekä uudempia istutuksia. Tilalla kasvaa vain alkuperäisiä ja perinteisiä Douro-rypäleitä, ja tuotannossa on tällä hetkellä valko-ja punaviinejä sekä portviinejä.

Palkinnot

Decanter WineWorldAwards 92p / Platinum

Tuoteryhmä

Väkevät viinit

Alkoholipitoisuus

18 %

Alkon tuotenumero

949672

Tilavuus

0,5 l

Tuotemerkki

Quinta da Pedra Alta

Suljenta

Muu suljenta

Sokeripitoisuus

80 g/litra

Tuotenumero

1032264


Katso ohjeita