-13%

Paikallinen Ekosertifiointi
Rocca Di Montemassi Calasole Vermentino

Rocca Di Montemassi Calasole Vermentino


Label: Rasvainen kalaLabel: PikkusuolaisetLabel: Salaatit Kasvisruoka

13,88 €

15,98 €

Löydä Alkosta

Toscanan Maremmasta tuleva raikas ja laadukas Vermentino, joka toimii täydellisesti aperitiivina tai kala- ja kasvisruokien kumppanina.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalean viherkeltainen

Tuoksu

Puhdaspiirteinen tuoksu, jossa korostuu persikka, omena ja hento yrittisyys.

Maku

Maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi paljon ananasta, hunajamelonia ja kevyttä mineraalisuuttakin. Viinin eloisa hapokkuus tuo makuun ryhtiä ja lopputuloksena on raikas kokonaisuus.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Runsaat salaatit, pikkusuolaiset ja kalaruoat.

Tarina

Rocca di Montemassi sijaitsee Montemassin alarinteillä, Toscanan eteläpuolella, Maremman alueella. Viinitila kattaa 430 hehtaaria, josta 130 hehtaaria on rypäleiden peitossa. Iso osa köynnöksistä on yli 15 vuotta vanhoja. Montemassi on erikoistunut erityisesti Vermentinon ja Sangiovesen kasvatukseen, mutta heillä on myös laaja valikoima muita viinejä. Rocca di Montemassi on ensimmäinen ja ainut omavarainen viinitalo Maremmassa. Tuottajalla on kestävän kehityksen sertifikaatti ja se on siirtymässä täysin luomutuotantoon. Rocca di Montemassillla on Equalitas -sertikaatti. Equalitas on italialaisten viinintuottajien järjestelmä ja sen hyväksynnän voivat saada viini, viinintuottaja tai viinitarha. Kestävän kehityksen ohjelmaan kuuluu ympäristö, sosiaalinen ja taloudellinen näkökulma. Viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

13 %

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Casa Vinicola Zonin Spa

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Italy - Tuscany - Tuscany

Sokeripitoisuus

1 g/litra

Rypäleet

Vermentino

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

1006825