Schloss Reinhartshausen Riesling Trocken

Schloss Reinhartshausen Riesling Trocken


Pirteä & Hedelmäinen

Label: Tapas ja AntipastiLabel: Rasvainen kalaLabel: SushiLabel: Äyriäiset

17,98 €

Löydä Alkosta

Laadukas ja tyylikäs kuiva Riesling valkoviini juhlallisiin hetkiin ja ruokajuomaksi läpi aterian. Tuottaja on yksi vanhimmista viinintuottajista Saksan Rheingaun alueelta, mikä on kuuluisa juurikin Riesling-rypäleestään.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Runsas hedelmäinen, jossa on persikkaa, valkohedelmää ja aavistus vihreää omenaa.

Maku

Kuiva, hapokas, raikas ja tasapainoinen, viheromenainen, aprikoosinen, sitruksinen. Napakka jälkimaku nostaa veden kielelle.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Kuiva Riesling sopii juhlalliseksi aperitiiviksi tai monipuoliseksi ruokajuomaksi. Koko aterian voi suunnitella tämän juoman ympärille: Riesling sopii niin kalalle, runsaille salaateille kuin kanalle tai vaalealle lihalle, puhumattakaan itämaisesta maustetusta ruoasta tai pehmeistä juustoista.

Valmistus

Viini on puristettu Erbachin ja Hattenheimerin tarhojen rypäleistä, joiden sadonkorjuu on ajoitettu juuri oikean kypsyyden ajankohtaan. Sadonkorjuun jälkeen perinteinen valkoviinin valmistusmenetelmä.

Tarina

Schloss Reinhartshausen on yksi historiallisista ja vanhimmista viinintuottajista Saksan Rheingausta. Viinintalon historia ulottuu vuoteen 1337, ja Eltville-Erbachissa sijaitsevan viinilän kellarit ovat satoja vuosia vanhoja. Viinitarhat sijaitsevat rinteissä, saaden optimaalisen kypsyyden auringossa, ja viinit on nimetty saksaliseen tapaan niiden tarhojen mukaan. Reinhartshausenin erikoisuus on keskellä Reiniä sijaitseva Mariannenaun saari, jonka maaperä on saarta ympäröivän Reinin virran johdosta ainutlaatuinen. Viininteko on Reinin tarhoilla hyvin luonnonmukaista, ja tuottajan tyyliin kuuluu että luonnon monimuotoisuus saa näkyä viinissä. Viinit saavat tyylipiirteensä nimenomaan tarhoilla ennen sadonkorjuuta, ja tarhan sijainnista, olosuhteista ja viinin tyylistä riippuen köynnöksiä istutetaan ja hoidetaan eri tavoilla vuosisatojen kokemuksella.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

932857

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Schloss Reinhartshausen

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Sokeripitoisuus

9 g/litra

Rypäleet

Riesling

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

1028698