Tarapacá Biodiversity Edition White Blend

Tarapacá Biodiversity Edition White Blend


Pirteä & Hedelmäinen

Label: Kana ja KalkkunaLabel: SeurustelujuomaLabel: Salaatit KasvisruokaLabel: Pizza Pasta (Viinimaa)

8,99 €

Löydä Alkosta

Luonnon monimuotoisuutta kunnioittava tasapainoisen puolikuiva valkoviini Chilestä on loistava kumppani salaateille sekä kana- ja kalaruoille. Etiketti kuvaa sitä, kuinka viinitarhan alueelle tyypilliset eläinlajikkeet saavat vapaasti temmeltää ja kasvit puolestaan kasvaa rypäleiden suojassa Tarapacán viinitarhoilla.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Tuoksussa vihreää omenaa ja sitrusta sekä hentoa yrttisyyttä.

Maku

Maku toistaa tuoksun aromit, havaittavissa selkeästi viheromenaa. Puolikuivassa viinissä maistuu myös klementiini, keltaluumu ja hento aprikoosi. Maun viimeistelee kevyt yrttisyys. Tasapainoinen ja harmoninen viini!

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Toimii loistavasti kepeämpien salaattien tai kasvisruokien parina, kokeile myös erilaisten kanaruokien kumppanina!

Tarina

Chilen suurimpia rikkauksia ovat uskomattomat maisemat sekä eläin- ja kasvilajien monimuotoisuus. Viime vuosina biodiversiteetin tukemisesta on tullut VSPT:n vastuullisuushankkeiden kulmakivi. Tarapacán tila sijaitsee keskellä Maipon laaksoa alueella, joka on yksi maailman 35:stä biodiversiteetin kannalta erityisalueesta. Yhä useampi alueen kotoperäinen kasvilaji on uhanalainen. Näiden alkuperäislajien suojeleminen oli syy viinitilan seitsemän vuoden laajuisen biodiversiteetti suunnitelman laatimiselle. Tavoitteena on palauttaa yli 2 000 hehtaarin alueelle sille tyypilliset ekologiset olosuhteet. Luonnonkasveja on istutettu jo 110 hehtaarin alueelle, ja tähän joukkoon sisältyy yli 11 000 puuta ja 134 eri kasvilajia. Myös yli 58 eläinlajia on löytänyt kodin näistä elinympäristöistä ja ekologisten käytävien alueilta. Lue lisää Tarapacán biodiversiteettityöstä: https://viinimaa.fi/artikkelit/tuottajat/vina-tarapaca-ja-biodiversiteetti-luonnon-ihmeita-suojaamassa

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

546267

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

VSPT

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

Chile - Valle Central - Valle Central

Sokeripitoisuus

8,4 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier

Makeus

Puolikuiva

Tuotenumero

1028826


Katso ohjeita