Jack Daniel's Tennessee Rye

Viskit Yhdysvallat
Jack Daniel's Rye on vahva ja tasapainoinen pehmeä ruisviski, jossa on mausteinen ja monipuolinen makuprofiili. Viski valmistetaan klassiseen Jack Daniel's -tyyliin Lynchburgin kylässä Tennesseessä.
Jack Daniel's Rye
Hinta Alkossa
40,99 €
Väri
Meripihkanruskea
Tuoksu
Makean pehmeä hedelmäinen aromi sekä vivahde rukiista mausteisuutta ja tammisuutta.
Maku
Rikas ja tasapainoinen makuprofiili, josta nousee esiin karamelli sekä kuivamausteet.
Tarina
Mestaritislaaja Jeff Arnett ja Jack Daniel's viskin viskintekijät ovat luoneet uniikin ruisviskin, joka on mausteisen monipuolinen ja pehmeä. Se on yksi Jack Daniel's -viskin uusista resepteistä reiluun 150 vuoteen, mutta täysin selvästi Jack Daniel's Tennessee -ruisviski.

Historia
Ruisviski oli USA:n myydyin viskityyppi aina Yhdisvaltojen kieltolain alkuun asti ja esimerkiksi Yhdysvaltain ensimmäinen presidentti George Washingtonkin tislasi ruisviskiä 1700-luvulla omilla tiluksillaan. Maissiviskit kasvattivat suosiotaan 1930-luvulla kieltolain päättymisen jälkeen, koska valtion ensimmäisissä tukipaketeissa oli mukana maissi, mutta ei ruista.

Valmistustapa
Ruisviski on tehty aitoon Jack Daniel's -tyyliin. Viski on valmistettu rukiista, luonnollisesta lähdevedestä ja se on käynyt läpi Jack Daniel's viskin ikonisen puuhiilisuodatuksen. Jack Daniel’s viskin erikoisuutena ja maun pehmeyden lähteenä on sen puuhiilisuodatus, jonka vuoksi sitä tulee kutsua Tennessee-viskiksi. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey suodatetaan tippa tipalta 3 metriä korkean sokerivaahtera-puuhiilikerroksen läpi ennen kuin se säilötään uusiin, itse käsin tehtyihin, sisäpuolelta hiiltyneisiin ja amerikkalaisesta valkotammesta valmistettuihin tynnyreihin kypsymistä varten.
Tuotetyyppi
Raaka-aineet
Ruismallas 70 %
Loput maissia ja ohraa
Alkoholipitoisuus
45.00 %
Pakkauskoko
70 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekorkki
Tuottaja
Altian tuotenumero
1025647
Alkon tuotenumero
196887

Ruoka - ja tarjoiluvinkit

Jack Daniel Distillery

Yhdysvaltojen Lynchburgissa Tennesseen osavaltiossa päämajaansa pitävä Jack Daniel's on yksi viskimaailman ikoneista.