Lohipatongit
Graavi- ja kylmäsavulohesta valmistetut leipäset syntyvät helposti. Lohen rasvaisuutta tasapainottaa raikkaan hapokas kuohuviini.
Reseptistä saa noin 12 kpl patonkeja.
Ainekset:
AINEKSET
2 ohutta patonkia
150 g kylmäsavulohta
150 g graavilohta
1 rkl raastettua piparjuurta
1 tl raastettua inkivääriä
2 dl ranskankermaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
ripaus suolaa ja muutama rouhaus valkopippuria
VALMISTUSOHJEET
Leikkaa patonkit muutaman sentin pituisiksi paloiksi niin, että toinen pää on tasainen ja toinen vinoon leikattu. Kaiverra veitsellä vinoon leikattuun päähän kuoppa. Asettele patonkit pystyyn tarjottimelle.
Hienonna lohet, raasta piparjuuri ja inkivääri. Hienonna ruohosipuli.
Sekoita lohet, inkivääri, piparjuuri, mausteet ja ranskankerma keskenään. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
Täytä lohipatonkien kuopat lohitartarilla juuri ennen vieraiden saapumista.
Koristeeksi
AINEKSET
vesikrassia tai muuta yrttiä
VALMISTUSOHJEET
Koristele vesikrassin oksalla. Rouhaise päälle hieman pippuria.
Helpot hernepestopatongit
Hernepestolla täytetyt patongit on versio perinteisemmistä valkosipulivoipatongeista – näissä maistuu kesä, sitruuna ja tuoreet yrtit. Katso Chocochili-blogin ohje SanPellegrino Limonatalle.
Katso resepti »Makupari: viini ja tapakset
Viini ja tapakset kuuluvat espanjalaiseen elämäntyyliin. Omasta mausta riippuen tapasten seuraan voi valita punaviinin, kuohuviinin kuin hedelmäisen sangriankin.
Lue lisää »Mozzarella-anjoviscrostinit
Lohi-sitrusleipäset
Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä Fresita-kuohuviinin kanssa.
Katso resepti »