Lohipatongit

Graavi- ja kylmäsavulohesta valmistetut leipäset syntyvät helposti. Lohen rasvaisuutta tasapainottaa raikkaan hapokas kuohuviini.

Lohipatongit + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

Reseptistä saa noin 12 kpl patonkeja.

Ainekset:

AINEKSET

  • 2 ohutta patonkia

  • 150 g kylmäsavulohta

  • 150 g graavilohta

  • 1 rkl raastettua piparjuurta

  • 1 tl raastettua inkivääriä

  • 2 dl ranskankermaa

  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

  • ripaus suolaa ja muutama rouhaus valkopippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa patonkit muutaman sentin pituisiksi paloiksi niin, että toinen pää on tasainen ja toinen vinoon leikattu. Kaiverra veitsellä vinoon leikattuun päähän kuoppa. Asettele patonkit pystyyn tarjottimelle.

    2. Hienonna lohet, raasta piparjuuri ja inkivääri. Hienonna ruohosipuli.

    3. Sekoita lohet, inkivääri, piparjuuri, mausteet ja ranskankerma keskenään. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

    4. Täytä lohipatonkien kuopat lohitartarilla juuri ennen vieraiden saapumista.

Koristeeksi

AINEKSET

  • vesikrassia tai muuta yrttiä

VALMISTUSOHJEET

    1. Koristele vesikrassin oksalla. Rouhaise päälle hieman pippuria.