Aromaattinen Yali Gewurztraminer tukee vahvoja kesämakuja

Trendikkäät sushi- ja pokekulhot ovat herkullisia kesäruokia, mutta mausteisten ja tulisten elementtiensä ansiosta vaativat viiniltä runsaasti aromaattisuutta ja intensiivistä hedelmäisyyttä.
Helppo sushikulho ja viinisuositus
2 HLÖ
15-30 MIN
1 Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta riisi viinietikalla, suolalla ja sokerilla.
2 Pilko kurkku, avokado ja kevätsipuli. Lusikoi riisi kahden kulhon pohjalle. Nostele täytteet riisin päälle.
3 Purista lohen päälle puolikkaan limetin mehu ja koristele annos seesaminsiemenillä.
4 Tarjoa sushikulhot soijakastikkeen, wasabin ja gari-inkiväärin kanssa.
5 Kaada lasiin aromaattinen Yali Gewurztraminer ja nauti.

Valmistuksen kriittiset vaiheet:

PUUTTUVAT RAAKA-AINEET: Älä lannistu, jos kaikkia tarvittavia raaka-aineita ei löydy kaupasta tai kotoa. Sushiriisin voi vaihtaa puuroriisiin (tai vaikka tavalliseen, ei ole niin justiinsa), riisiviinietikan voi puolestaan korvata limetinmehulla. Varioi muutenkin täytteitä rohkeasti sen mukaan, mitä tekee mieli ja kodin tai kesämokin jääkaapista löytyy.

RIISI: Noudata ainakin sinnepäin riisipaketin keittoaikaa, jottei riisistä tule riisipuuroa. Tosin, tarvittaessa voit vaihtaa sushiriisin puuroriisiin. Älä silloinkaan keitä riisistä puuroa. (Keitä tällöin puuroriisi väljässä vedessä kypsäksi ja valuta hyvin.)

WASABI: Annostele wasabia erilliseen kippoon ja lisää sitä annokseen pieni tujaus kerrallaan. Varaa tarjoiluun myös soijaa, jota voi tarvittaessa hieman laimentaa vedellä.

200 g sushiriisiä
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
150 g graavilohta
10 cm pätkä kurkkua avokado
1 kevätsipuli
seesaminsiemeniä
1 limetti
soijakastiketta
wasabia
gari-inkivääriä
Lisää muistilistaan

Suositukset