Äyriäis-kalacurry riisillä ja tomaattisalsalla

Kokkaa eteläafrikkalaisittain Louise Meruksen ja Nederburg-viinien matkassa.
Äyriäis-kalacurry riisillä ja tomaattisalsalla
Äyriäiset Äyriäiset Äyriäiset
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
4 HLÖ
+ 60 MIN
Valmista ensin tomaattisambal eli salsa
1 Kuutioi tomaatit ja sipuli ja sekoita keskenään kulhossa.
2 Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla ja leikkaa runsaasti korianteria päälle.
Tee sitten curry
1 Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja leikkaa inkivääri pieniksi paloiksi. Viipaloi chilihedelmä ja kuutioi tomaatit.
2 Paista juustokuminaa siemenet öljyssä paistinpannussa. Lisää hienonnettu valkosipuli ja inkivääri, curryjauhe ja kurkuma ja paista hetken. Lisää hienonnettu sipuli, chili ja paista noin 5 minuuttia.
3 Kaada kookosmaito joukkoon ja lisää curryn lehdet, anna hautua hetken ja mausta suolla, pippurilla ja sokerilla.
4 Laita kalat ja äyriäiset joukkoon ja lämmitä pari minuuttia. Mausta lime mehulla.
5 Tarjoa keitetyllä riisillä, chutneylla ja tomaatti-sipulisambalilla.
Resepti: Louise Mérus
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen esikoisruokakirja Mina smaker från Kapstaden on ilmestynyt marraskuun alussa kirjakauppoihin. (Cozy Publishing 2016) Hinta kirjakaupoissa n 25 €
Curry
1 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa
2 valkosipulikynttä
2 rkl hienonnettua inkivääriä
1 rkl currya
1 tl kurkumaa
1 sipuli
½ punainen chili
4 tomaattia
4 dl kookosmaitoa
suolaa ja pippuria
200 g valkoista kalaa
200 g katkarapuja
½ limen mehu
suolaa, pippuria, sokeria
Tomaatti-sipuli sambal
3 tomaattia
1 pieni punasipuli
korianteria
suolaa, pippuria
Lisäksi
riisiä
valmista chutneyta
Lisää muistilistaan

Suositukset