Grillatut karitsanvartaat 19 Crimes -tyyliin

Marinoi karitsa ronskisti punaviinillä, rosmariinillä ja valkosipulilla. Nauti mausteisen 19 Crimes -aussiviinin kanssa. Tämä on kesän paras combo!
Karitsavartaat  + 19 crimes viinisuositus
4 HLÖ
+ 60 MIN
Lihan maustaminen yön yli
1 Poista lihasta suurimmat rasvat ja kalvot ja leikkaa sopivia kuutioita noin 2x2cm kokoisia.
2 Sekoita kulhossa viini, soija, murskatut valkosipulit ja rosmariinisilppu.
3 Laita lihat esim. isoon minigrip pussiin ja kaada liemi lihojen päälle. Sulje pussi ja laita se jääkaappiin maustumaan ja kääntele välillä, jotta liha marinoituu tasaisesti.
Jugurttikastike
1 Valmista kastike ennen grillausta maustumaan jääkaappiin: Laita jugurtti kulhoon ja lisää yrtit ja juustokumina, sekoita.
2 Lisää ensin puolet suolasta ja yksi teelusikallinen hunajaa, maista ja lisää suolaa tarpeen mukaan.
Vartaiden grillaaminen
1 Seuraavana päivänä ota lihat pöydälle tunti ennen grillausta ja laita puiset grillitikut veteen likoamaan.
2 Leikkaa sipulit ensin puoliksi ja sitten taas puoliksi ja poista kuoret, älä leikkaa kantoja. Leikkaa kesäkurpitsasta noin 1,5-2 cm kiekkoja ja ne vielä puoliksi. Leikkaa paprikasta sopivia kuutioita. Leikkaa kaali halki, älä poista kantaa, ja leikkaa puolikkaat vielä neljään osaan.
3 Pujottele pilkotuista aineksista mieleisesi vartaat ja öljyä ne kauttaltaan. Öljyä myös kaalilohkot molemmin puolin. Kaaleihin voi laittaa esim cocktailtikut kärjistä läpi niin ne pysyvät paremmin kasassa kääntäessä.
4 Grillaa ensin kuumalla grillin tasolla kaalia noin 2 min per puoli ja siirrä sen jälkeen sivummalle grilliin. Mausta valmiit kaalit suolalla ja ripauksella mustapippuria.
5 Grillaa vartaita kuumalla tasolla 1-2 minuuttia molemmin puolin kunnes ovat saaneet hyvän paistopinnan. Laske lämpöä puoleen ja jatka grillaamista noin 10-12 min vartaita käännellen, jolloin lihasta tulee roseeta. Anna vartaiden hetki vetäytyä ennen tarjoilua.
6 Vartaiden huilatessa grillaa nopeasti tomaatit kokonaisena terttuna.
7 Kokoa annos ja nauti 19 Crimes -viinin kanssa.
Resepti: Taste of Nikinmäki
Resepti: Taste of Nikinmäki
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
Vartaat
n. 1 kg luutonta karitsanpaistia
1 ½ dl 19 crimes viiniä
½ dl soijaa
3-4 valkosipulin kynttä
1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
5 pientä sipulia
2 paprikaa
2 kesäkurpitsaa
1 kevätkaali
2 kirsikkatomaattiterttua
öljyä voiteluun
Jugurttikastike
3 dl turkkilaista jugurttia
1 rkl silputtua tuoretta minttua
1 rkl silputtua tuoretta lehtipersiljaa
1 tl juustokuminaa
½ - 1 tl suolaa
1-2 tl hunajaa
Lisää muistilistaan

Suositukset