Hedelmäinen parmesansalaatti

Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.
Hedelmäinen parmesansalaatti + viinisuositus
200 g rapeaa salaattia
200 g parmesaania
1 dl viinirypäleitä
2-3 tuoretta viikunaa
½ dl pinjansiemeniä
2 siivua maalaisleipää
1 tl kuminaa
mustapippuria
valkoviinietikkaa
hunajaa
oliiviöljyä
1 Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla hieman ruskettuneiksi.
2 Leikkaa maalaisleipä isoiksi kuutioiksi ja kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Rouhi kuminansiemeniä morttelissa ja lisää ne sekä maalaisleivät palaset paistinpannulle. Paista palat rapeiksi ja hieman ruskettuneiksi.
3 Huuhtele salaatit, rypäleet ja viikunat. Rouhi parmesaani paloiksi.
4 Kokoa ainekset laakeaan astiaan salaatiksi. Valuta päälle hunajaa sekä oliiviöljyä ja pirskota päälle hieman valkoviinietikkaa. Mausta salaatti muutamalla rouhaisulla mustapippuria.
Ruokatoimittaja Mari Moilanen
Resepti Ruokatoimittaja Mari Moilanen www.jotainmaukasta.fi
1 Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla hieman ruskettuneiksi.
2 Leikkaa maalaisleipä isoiksi kuutioiksi ja kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Rouhi kuminansiemeniä morttelissa ja lisää ne sekä maalaisleivät palaset paistinpannulle. Paista palat rapeiksi ja hieman ruskettuneiksi.
3 Huuhtele salaatit, rypäleet ja viikunat. Rouhi parmesaani paloiksi.
4 Kokoa ainekset laakeaan astiaan salaatiksi. Valuta päälle hunajaa sekä oliiviöljyä ja pirskota päälle hieman valkoviinietikkaa. Mausta salaatti muutamalla rouhaisulla mustapippuria.
Ruokatoimittaja Mari Moilanen
Resepti Ruokatoimittaja Mari Moilanen www.jotainmaukasta.fi
200 g rapeaa salaattia
200 g parmesaania
1 dl viinirypäleitä
2-3 tuoretta viikunaa
½ dl pinjansiemeniä
2 siivua maalaisleipää
1 tl kuminaa
mustapippuria
valkoviinietikkaa
hunajaa
oliiviöljyä
Lisää muistilistaan