Itämainen nuudelisalaatti

Kevyt ja mukavasti mausteinen salaatti toimii raikkaan luomu-Rieslingin kanssa. Tutustu ruokatoimittaja Tiina Rantasen Härkis-reseptiin.
Itämainen nuudelisalaatti + viinisuositus
4 HLÖ
15-30 MIN
1 Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmässä vedessä, valuta.
2 Paista Härkis tilkassa seesamiöljyä. Mausta suolalla.
3 Suikaloi porkkanat ja leikkaa puolitetut sipulit puolikuun muotoisiksi. Pilko chili pieneksi ja silppua yrtit. Sekoita salaatin ainekset käsin sekaisin laakealla
vadilla.
4 Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.
Resepti: Tiina Rantanen / Helppo olla Vege
Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen uusin kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Virtamo.
200 g ohuita riisinuudeleita
1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
loraus seesamiöljyä
3 porkkanaa
1 punasipuli
1 ruukku tuoretta korianteria
1 ruukku tuoretta minttua
1 tuore punainen chili
suolaa
Kastike
4 limetin mehu
2 rkl muscovadosokeria tai muuta ruskeaa sokeria
2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
(3 rkl kalakastiketta)
1 valkosipulinkynsi murskattuna
Lisää muistilistaan

Suositukset