Juhlat maalla - Voileivät kolmella eri täytteellä

Voileipäkulttuuri eli kulta-aikaansa 1800- ja 1900-lukujen taitteessa, kertoo huippukokki Arto Rastas Juhlat maalla -menun alkuruoista eli erilaisin päällystein tarjoilluista ruisleipäsistä.
Voileivät kolmella eri täytteellä
4 HLÖ
45-60 MIN

Leipäsiä valmistuu ohjeella 8-10 kpl kutakin.

Suolalihaleipänen
1 Vaahdota smetana ja mausta se raastetulla piparjuurella, suolalla sekä pippurilla.
2 Leikkaa osa piparjuuresta kuorimaveitsellä suikaleiksi ja paista öljyssä rapeaksi. Nosta piparjuurilastut paistamisen jälkeen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Mausta suolalla.
3 Asettele tuotteet ruisleivän päälle
Kananmuna-perunaleipänen
1 Sekoita voi ja hienonnetut kananmunat keskenään.
2 Mausta suolalla sekä pippurilla.
3 Viipaloi perunat kuumana, sekoita persilja ja öljy keskenään ja lisää kuumat perunaviipaleet siihen. Anna maustua kunnes peruna viipaleet ovat jäähtyneet.
4 Asettele ainekset ruisleivän päälle.
Savusärkileipänen
1 Sekoita majoneesi ja kevätsipuli keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla.
2 Leikkaa savusärjet paloiksi ja asettele kaikki tuotteet ruisleivän päälle.
Keittiömestari ja ravintoloitsija Arto Rastas
Keittiömestari ja ravintoloitsija Arto Rastas vetää kolmea ravintolaansa Tampereella sekä kokkikoulu Helsingin Kulinaarista Instituuttia. Hän on myös suunnitellut Suomen ulkoasiainministeriölle maamme satavuotisjuhlan nimikkomenun.
Suolalihaleipänen
2 siivua suolalihaa
1 dl smetanaa
pieni pala piparjuurta
suolaa ja mustapippuria
tilliä koristeluun
10 palaa hyvää hapanta ruisleipää
Kananmuna-perunaleipänen
2 keitettyä kananmunaa
50 g voita
2 keitettyä kiinteää perunaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 pieni punasipuli ohuina suikaleina
suolaa ja mustapippuria
10 palaa hyvää hapanta ruisleipää
Savusärkileipänen
200 g savusärkeä
1 dl majoneesia
1 dl hienonnettua kevätsipulia
suolaa ja mustapippuria
suolaa, pippuria hyvää hapanta ruisleipää
Lisää muistilistaan

Suositukset